nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
11°

Abu Musab digué a la Policia que Abuh Dahdah organitzava la Jihad

Ahir continuava el judici contra la cèl·lula d'Al Qaeda a Espanya

L'abril del 2002, quan fou detingut per primera vegada, Ghasoub Al Abrash Ghayoun, Abu Musab, declarà davant de la Policia que totes les persones que volien fer la Jihad o guerra santa a Palestina, a Bòsnia o a Txetxènia, havien d'acudir al presumpte líder d'Al Qaeda a Espanya, Imad Eddin Barakat Yarkas, Abu Dahdah, que era qui tenia «els contactes adequats». Tanmateix, durant la seva declaració ahir davant de l'Audiència Nacional, el sirià modificà en part les seves paraules i afirmà que no sabia si Abu Dahdah es referia a enviar doblers per a mujahidins o perquè els infants poguessin anar a escola. Durant la sessió d'ahir del judici contra la cèl·lula espanyola d'Al Qaeda, es llegiren les actes de les compareixences que Abu Musab féu davant de la Policia el 25 d'abril del 2002, quan fou arrestat per primer cop.

El sirià, per a qui el fiscal Pedro Rubira demana 62.509 anys de presó per pertinença a banda armada i 2.500 assassinats terroristes, oferí en el seu moment una àmplia descripció d'Abu Dahdah, que qualificà de «radical». Segons digué, sempre manifestava que les «despeses supèrflues» havien d'anar a parar als mujahidins de Bòsnia, l'Afganistan o Txetxènia i considerava ateus els qui no pensaven com ell.

També explicà que els fidels que volien fer la Jihad i anaven a la mesquita madrilenya d'Abu Baker, «havien d'acudir a Abu Dahdah, que coneixia els enllaços idonis», per afegir que aquest sempre s'envoltava d'un «grup de persones radicals».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris