muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

Abu Dahdah assegura que no era seguidor de la teoria de Bin Laden

L'acusat nega que adoctrinàs sobre la jihad a altres musulmans

El principal imputat en el judici que fa l'Audiència Nacional contra 24 acusats d'integrar la suposada cèl·lula espanyola d'Al Qaeda, Imad Eddin Barakat Yarkas Abu Dahdah, assegurà en la sessió d'ahir que mai no fou seguidor de les teories del líder mundial d'Al Qaeda, Ossama Bin Laden, persona que, segons digué, no coneixia. Barakat, que s'enfronta a una petició del fiscal de 62.512 anys de presó, indicà que si tenia llibres i retalls sobre Bin Laden, era per la seva curiositat pel «món musulmà».

Abu Dahdah acabà ahir de contestar les preguntes del fiscal Pedro Rubira, qui començà el seu interrogatori interessant-se per diversa documentació confiscada en el seu domicili, com també per llibres i revistes que va trobar-hi la Policia relatius a Ossama Bin Laden i els principis que aquest predica. L'acusat reconegué que tenia en el seu poder un llibre d'un periodista sobre el líder d'Al Qaeda que es ven en llibreries.

Barakat fou concís sobre una hipotètica relació amb Bin Laden que va apuntar el fiscal. «No era seguidor de la teoria de Bin Laden, no l'he vist en la meva vida ni he viatjat a l'Afganistan per conèixer-lo», afirmà.

L'acusat negà que hagi impartit doctrina sobre la jihad (guerra santa) a altres musulmans a Espanya i afegí que és possible que algú hagi interpretat això perquè oferia el seu «suport a la gent en els conflictes de països agredits com Bòsnia o Palestina». Tanmateix, l'esmentat suport no fou «moral ni material». Així, el centrà en diverses «xerrades» que mantenia amb «amics». «No parlàvem de discoteques o de teatre perquè tenim una cultura diferent», assenyalà, i després afegí que mai no ha anat a Bòsnia, Palestina o Txetxènia (d'on és originària la seva mare): «Mai no he trepitjat aquestes terres perquè em preocup de la meva dona i dels meus fills. Qui hagi fet res és una decisió personal seva», afirmà Abu Dahdah.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris