muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

El Govern avisa que als matrimonis gais no cap objecció de consciència

Batles i regidors del PP es resisteixen a oficiar noces homosexuals

El ministre de Justícia, Juan Fernando López Aguilar, assenyalà ahir que en una societat democràtica «no es pot al·legar l'objecció de consciència a l'hora de complir lleis aprovades pel Parlament». El ministre responia així a l'anunci efectuat dilluns pel batle de Valladolid, del PP, el qual assegurà que es negarà a casar parelles homosexuals. Hores després, el regidor d'Àvila donà suport a aquesta actitud, lloant la seva «virilitat».

López Aguilar assenyalà que espera que no es «registrin» situacions com l'avançada pel batle de Valladolid, Javier León de la Riva, en el sentit que no exercirà ni delegarà en cap regidor la facultat per oficiar matrimonis entre homosexuals.

El ministre afirmà que l'Estat de Dret es regeix per la Llei, que «és de compliment per a tothom, però sobretot per als titulars del poder públic, els responsables polítics i els funcionaris, especialment obligats per la Llei».

Però les paraules de León de la Riva foren aclamades pel seu homòleg d'Àvila, Miguel Àngel García Nieto, del PP, que qualificà de gest «de bona homonia» la seva decisió. García Nieto anuncià que quan tingui la norma a les mans, ell mateix decidirà «en consciència» si casa al Consistori les parelles de gais i de lesbianes que ho sol·licitin.

Per la seva banda, el president del PP, Mariano Rajoy, no volgué polemitzar ahir sobre l'anunci d'alguns batles del seu partit «perquè als ajuntaments -manifestà- s'hi oficien matrimonis segons els acords als quals s'arribi i unes vegades se n'encarrega un regidor i de vegades, un altre».

En roda de premsa, abans de presidir la Junta Directiva del PP d'Extremadura, Rajoy es referí a aquest assumpte davant els requeriments dels periodistes i, després de reiterar la seva oposició als matrimonis gais, indicà que li agradaria que «ningú no es dedicàs a amenaçar ni un col·lectiu ni l'altre».

Arran de tota aquesta polèmica, el portaveu del PSOE al Congrés, Alfredo Pérez Rubalcaba, acusà ahir Rajoy de «donar peu» a algunes actituds «profundament reaccionàries» en el si del seu propi partit. Així, insistí a atribuir a Rajoy la responsabilitat d'aquestes actituds, sobretot pel seu silenci davant la crida de l'Església catòlica a la insubmissió dels funcionaris en aquest assumpte.

«Qui calla, atorga», manifestà el portaveu parlamentari del PSOE, per assegurar que un pot oposar-se a una llei perquè hi té dret, però «el que no pot fer -afegí- és tapar-se els ulls davant les crides perquè una norma no es compleixi». Rubalcaba criticà el PP perquè va «sempre dos passos més enrere que la gent» en matèria de reformes socials.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris