algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
15°

El PCTB no diu si votarà per Ibarretxe i li exigeix que actuï a favor de Batasuna

Decidirà la seva postura en la investidura segons els propers esdeveniments polítics

88642

El lehendakari Ibarretxe amb els dirigents del Partit Comunista de les Terres Basques.

El Partit Comunista de les Terres Basques (PCTB-EHAK) anuncià ahir que donarà a conèixer a finals d'aquesta setmana els noms definitius de les persones que ocuparan els nou escons a la Cambra basca i avançà que donaran suport a «un o un altre» candidat a lehendakari o a cap, «segons les actuacions i els passos» que donin d'aquí al dia del ple d'investidura.

En aquest sentit, els comunistes bascs reiteraren que les passades eleccions han estat «antidemocràtiques» i van exigir a Ibarretxe «passos concrets en contra de la il·legalització de Batasuna», els quals podrien «començar a demostrar-se», digueren, «als ajuntaments, diputacions i al propi Parlament», fent dimitir els regidors nacionalistes que ocupen els llocs que «els corresponen a les plataformes dels pobles» il·legalitzades.

El cap de llista del PCTB-EHAK per Guipúscoa, Nekane Erauskin, féu ahir aquestes declaracions a la seu de Lehendakaritza a Vitòria, després de mantenir una trobada amb el lehendakari en funcions, Ibarretxe, que es va prolongar poc més d'una hora i un quart. A la reunió també hi foren presents les representants d'aquest partit per Biscaia i Alaba, Maite Aranburu i Karmele Berasategi, respectivament, que destacaren la «bona disposició» i «receptivitat» d'Ibarretxe.

Després de precisar que no faria pública les propostes plantejades pel lehendakari en funcions «per respecte», Erauskin afirmà que les passades eleccions han estat «antidemocràtiques» i criticà que Ibarretxe «no hagi fet cap pas concret», malgrat que aquest també va dir abans i durant els comicis que eren «antidemocràtics».

Per això, la dirigent d'EHAK exigí al lehendakari Ibarretxe «passos concrets en contra de la il·legalització de Batasuna» que podrien fer-se per exemple «als ajuntaments, diputacions i al propi Parlament», fent dimitir els representants polítics que ocupen els càrrecs que «els corresponen a les plataformes dels pobles» il·legalitzades. Segons advertí, la «fórmula» per legalitzar aquestes plataformes i partits correspon «cercar-la al lehendakari».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris