nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
13°

Abuh Dahdah assegura que el grup Soldats d'Al·là és un invent

Afirma que coneixia Khamal Zougam, presumpte autor de l'11-M

El principal acusat en el judici que l'Audiència Nacional du a terme contra la suposada cèl·lula d'Al Qaeda a Espanya, Imad Eddin Barakat Yarkas, àlies Abuh Dahdah, per a qui el fiscal demana 62.512 anys de presó, assegurà ahir davant de la Secció Tercera d'allò Penal que el grup Soldats d'Al·là és «un invent» del qual tingué notícia després de llegir el sumari dels fets. A més, admeté que coneixia Khamal Zougam, un dels presumptes autors dels atemptats de l'11 de març a Madrid, si bé indicà que la seva relació amb ell fou tot just comercial.

Abuh Dahdah, de nacionalitat siriana, és acusat de pertinença a organització terrorista (9 anys de presó), de 2.500 assassinats terroristes (25 anys per cada un) i de falsificació de documents (3 anys). La petició de pena del fiscal per a ell es pot elevar a 74.000 anys de presó, ja que el nombre de morts en els atemptats de l'11-S als Estats Units és de 2.973.

Segons l'acusat, conegué Zougam per un minisupermercat de venda de productes alimentaris que aquest muntà a Madrid i al qual subministrà hortalisses, jocs de te procedents de Turquia i dàtils. A més, segons ell Zougam no era musulmà, perquè era habitual veure'l amb al·lotes i això no és normal entre els qui professen aquesta religió.

El fiscal l'interrogà respecte d'una telefonada que rebé de Zougam el 5 de setembre del 2001, sis dies abans dels atemptats de Nova York, per indicar que l'anterior havia arribat al Marroc. Abuh Dahdah afirmà que no recordava la trucada, i quan el fiscal li assenyalà que en aquesta comunicació quedà d'acord per anar a visitar-lo, l'acusat indicà que és possible que haguessin quedat per anar a prendre alguna cosa.

Abuh Dahdah negà amb rotunditat que hagués creat el 1995 els grups integristes Aliança Islàmica i Soldats d'Al·là, i explicà que n'havia tingut notícia «en llegir el sumari». A més, afegí que el segon grup «és un invent, perquè no existeix». També negà que hagués difós propaganda d'organitzacions terroristes a la mesquita d'Abu Baker, a Madrid, si bé afirmà que tal volta n'havia llegit algun pasquí al mateix centre o en altres de Londres. Quant a Abu Qutada, presumpte líder dels mujahidins a Europa i possible inspirador dels atemptats de l'11-S i de l'11-M, admeté que hi havia parlat alguna vegada en els seus viatges a Londres.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris