nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín:
14°

Mas insta Montilla a abandonar el Govern si el PSOE boicoteja l'Estatut

Reclama «unitat i coratge» a tots els partits polítics catalans

El president de CiU, Artur Mas, es demanà ahir si el PSC està disposat a retirar el ministre d'Indústria, José Montilla, del Govern espanyol en el cas que Madrid «boicotegi l'Estatut aprovat a Catalunya, després de les nombroses promeses realitzades» en el sentit d'acceptar-lo, en al·lusió al compromís del líder de l'Executiu i del PSOE, José Luis Rodríguez Zapatero.

Així mateix es demanà: «Què passarà si del Parlament català en surt el finançament i l'Estatut que volem?». I reptà «els socialistes i els populars» a votar a Madrid «allò que defensen a Catalunya».

Mas criticà la petició d'unitat del president del PSC i la Generalitat, Pasqual Maragall, ja que «qui demana unitat és, en aquest cas, qui més la trenca». El líder convergent reclamà «unitat de veres, que només és possible a partir de la voluntat que la prioritat sigui Catalunya i els catalans». Denuncià que algunes forces trenquin aquest consens en les votacions al Congrés, perquè «això delata una unitat falsa».

El líder de CiU assegurà als qui donaren suport a l'Estatut del 1979 que CiU «no permetrà» que «les bones paraules» ocultin «simples retocs» en el pròxim text: «Serem garants d'un Estatut que deixi clar un projecte ambiciós de país i un salt quantitatiu i qualitatiu».

Mas afirmà que «un Estatut és com a mínim un pacte de generació», i afegí que «seria un frau per a la gent jove, la que no votà el text del 1979, que avui ens presentàssim davant Catalunya amb un Estatut de mitges tintes». «Anar contra Catalunya seria votar 'no' a un bon Estatut, però també seria anar contra Catalunya empassar-nos-en un de mínims», segons ell.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris