nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
16°

Aproven la llei que prohibirà fumar als centres de treball l'1 de gener

El sector empresarial critica que es basi sobretot en les sancions

El Consell de Ministres aprovà ahir la llei antitabac, que restringeix severament els llocs aptes per fumar i endureix les condicions per a la seva publicitat, distribució i venda. La norma, que es completa amb un paquet de sancions econòmiques, ha de passar la seva tramitació parlamentària i l'Executiu espera que pugui entrar en vigor a partir de l'1 de gener. Les reaccions a la llei van ser dispars. Els metges s'hi mostraren favorables mentre des de l'àmbit empresarial criticaren que es basi únicament en les sancions.

Segons explicà la vicepresidenta primera del Govern, Teresa Fernández de la Vega, el text acabat d'aprovar pretén substituir l'actual, «un dels més permissius d'Europa», endurint les normes relatives al consum, distribució, publicitat i venda d'aquest producte.

Així, s'estableix la prohibició total de fumar en centres de treball excepte als espais a l'aire lliure; als centres sanitaris i docents; a les instal·lacions esportives tancades; a les zones destinades a l'atenció directa al públic; centres d'atenció social per a menors de divuit anys; centres culturals; sales de festa o discoteques en les quals es permeti l'entrada a menors; àrees on s'elaborin, preparin o venguin aliments; ascensors; cabines telefòniques i recintes dels caixers automàtics.

A més a més estarà totalment prohibit fumar als vehicles de transport col·lectiu urbà i interurbà; estacions d'autobusos; metro, transports ferroviaris marítims i aeronaus amb origen i destí en territori nacional i en tots els vols de les companyies aèries espanyoles. Es permetrà fumar encara que sempre que s'hi habilitin espais adients en hotels i hostals; establiments d'hoteleria i restauració tancats sempre que tenguin una superfície destinada a clients superior a cent metres quadrats; sales de festa per a majors d'edat, teatres, cines i altres espectacles públics que es realitzen en espais tancats i aeroports, que podran tenir zones de fumadors.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris