nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

Fraga convoca urnes el 19 de juny per la 'crispació' contra el Govern ZP

Rajoy, altres dirigents del seu Executiu i el PP li demanaren l'avanç

El president de la Xunta de Galícia, Manuel Fraga, confirmà ahir el que ja era un secret a veus. Les eleccions autonòmiques gallegues s'avançaran al 19 de juny, quatre mesos abans de la data en què s'havien de celebrar. Tant el president del PP, Mariano Rajoy, com altres dirigentes del partit a Galícia i del seu Govern van recomanar a Fraga que prengués aquesta decisió, encara que el president de la Xunta va negar que l'avançament es degui a pressions.

Fraga assegurà que existeixen «circumstàncies raonablement importants» per avançar les eleccions. El motiu que esgrimeix el president gallec és que Galícia ha estat clarament «discriminada» pel Govern que presideix José Luis Rodríguez Zapatero, que «desconeix completament» el pla Galícia. «Hi ha certa sensació d'inquietud davant de la decisió de l'Executiu central d'obrir innecessàriament un període constituent» amb la reforma dels estatuts d'autonomia, afegí.

La decisió d'avançar les eleccions, digué, s'ha pres per unanimitat a la reunió del Consello de la Xunta, després de mantenir «àmplies consultes a tots els nivells amb els sectors econòmics, socials i polítics». Dels que més es parla és dels polítics, i d'unes presumptes pressions que tant Rajoy com altres dirigents del PP i del seu Govern hagin pogut exercir sobre Fraga perquè no esgotàs el mandat. «Al contrari, tot van ser consultes pacífiques i entre amics», explicà.

Segons fonts del Govern gallec, Fraga abandonà uns minuts la reunió per confirmar l'avanç electoral al propi Rajoy. El secretari general del PP gallec, Jesús Palmou, digué que desconeixia el contingut de la xerrada, però es mostrà convençut que el líder popular dóna suport a l'avanç.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris