algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
17°

PSOE i PP rebutgen l'ús del català en el nou reglament del Congrés

Aquesta era una de les exigències dels grups nacionalistes i d'IU-ICV

PSOE i PP rebutjaren ahir que el futur Reglament del Congrés permeti l'ús del català, l'euskera i el gallec en els debats parlamentaris, com exigeixen els grups nacionalistes i IU-ICV, en considerar que la utilització de les llengües cooficials ha de quedar reservada al Senat.

PSOE i PP insistiren en el seu rebuig a l'esmena de la resta dels grups sol·licitant el reconeixement del dret a usar les llengües cooficials a la reunió de la ponència sobre la reforma del Reglament celebrada ahir horabaixa, en la qual no es va prendre cap acord i es va decidir traslladar directament aquesta qüestió al futur debat en comissió.

En aquesta mateixa reunió, es va saber que el president del Congrés, Manuel Marín, es reunirà la pròxima setmana amb cada un dels portaveus per analitzar la possibilitat de tornar -al marge del Reglament- a la solució transitòria, amb la qual va permetre durant uns mesos utilitzar el català, el gallec i l'euskera de forma breu a l'inici de les intervencions.

En acabar la reunió de la ponència, van comparèixer davant dels periodistes els portaveus adjunts de CiU, Jordi Jané, i d'ERC, Joan Tardà, que van coincidir en la seva «decepció» pel fet que els socialistes compareguessin a la sessió d'ahir sense cap alternativa.

Ambdós portaveus criticaren al PSOE per «utilitzar» el president del Congrés i subratllaren que aquella solució transitòria és absolutament independent del reconeixement del dret lingüístic al Parlament, al qual no pensen renunciar.

Un altre argument coincident de CiU i ERC es refereix a la paradoxa que el Govern del PSOE estigui treballant pel reconeixement de l'oficialitat del català, el gallec i l'euskera a Europa, mentre que ho nega al Parlament espanyol.

Jordi Jané va subratllar que el plantejament dels grups autors de l'esmena, CiU, ERC, PNB, IU-ICV, CC i Grup Mixt, «no és imperatiu, és obert i cercant el consens» i es va queixar que, davant això, no se'ls ofereixi més alternativa que el Senat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris