nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
13°

Fraga podria avançar al mes de juny les eleccions autonòmiques

El president digué al batle de Santiago que «ha de reflexionar»

Les eleccions gallegues podrien celebrar-se el 19 de juny. Segons una cadena de ràdio estatal, el president de la Xunta de Galícia, Manuel Fraga, ja tendria decidit aquest avançament de quatre mesos dels comicis autonòmics, que estaven inicialment prevists per al mes d'octubre. Fraga es reuní ahir amb el batle de Santiago de Compostel·la, el socialista Xosé Sánchez Bugallo, i li va dir que «ha de reflexionar» sobre aquesta possibilitat.

Fraga ja ha decidit fer les eleccions gallegues el 19 de juny i només faltaria que el president de la Xunta firmàs el decret de dissolució del Parlament autonòmic. A més, ja ha sondejat els seus col·laboradors més propers i ha parlat d'aquest tema amb el president del PP, Mariano Rajoy, que li recomanà que convoqui les eleccions el juny.

L'emissora, basant-se en fonts del PP, assegura que Fraga podria anunciar aquest avançament després de la reunió del Consegell Galego d'avui o posposar-lo fins a dilluns. De fet, el termini per convocar les eleccions en aquella data s'esgota el pròxim dimarts, segons dicta la Llei d'Eleccions al Parlament de Galícia.

Fonts del Govern gallec informaren que Fraga es reuní ahir amb els seus dos vicepresidents, Alberto Núñez Feijóo i José Manuel Barreiro, i amb diversos conselleiros i col·laboradors per analitzar l'estratègia a seguir. La Secretaria general per a les Relacions amb els Mitjans va emetre un comunicat en el qual assegura que «el president de la Xunta de Galícia no ha pres cap decisió pel que fa a la celebració de les eleccions autonòmiques».

El batle de Santiago, Xosé Sánchez Bugallo, durant la seva entrevista amb Fraga, va intentar esbrinar si són certes les notícies de l'avançament electoral . «Jo vaig demanar-li alguna cosa a veure si em contestva, però em va informar que s'ho havia de pensar», digué. Sánchez Bugallo demanà a Fraga sobre aquest assumpte perquè avui emprèn viatge oficial a Argentina. «Crec que hauré de pujar a l'avió amb els dubtes», comentà irònicament. Allò cert és que l'avançament electoral planeja sobre la política gallega des de fa temps. El conselleiro de Pesca, Enrique López Veiga, va assegurar que «només Fraga pot prendre aquesta decisió».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris