algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

El ministre Montilla defensa la definició de nació per a Catalunya

El ministre d'Indústria i Comerç i primer secretari del PSC, José Montilla, defensà ahir la proposta dels socialistes catalans que l'Estatut defineixi Catalunya com a nació, ja que és un plantejament «perfectament compatible amb el nostre ordenament jurídic». A més, el portaveu de la Generalitat i conseller d'Infraestructures, Joaquim Nadal, advertí que si l'Estatut és rebutjat a les Corts generals es donarà força als sectors «més independentistes d'ERC i CiU».

La proposta de Títol Preliminar per al nou Estatut que féu dilluns el PSC, defineix Catalunya com a «una nació que, en l'exercici del seu dret d'autogovern, es constitueix com una Comunitat Autònoma d'acord amb la Constitució i amb el present Estatut». Tenen la condició política de catalans «els ciutadans espanyols que tinguin veïnatge administratiu en qualsevol dels municipis de Catalunya» i «són titulars» dels mateixos drets els ciutadans catalans residents a l'estranger.

Montilla va sostenir que «els socialistes catalans hem dit sempre que Catalunya és una nació» i va subratllar el fet que en el text proposat s'especifiqui que, en ús del seu autogovern, «Catalunya es configura com a Comunitat en el marc de la Constitució», obviant així qualsevol referència a l'autodeterminació. Segons el ministre, el plantejament és «compatible amb el nostre ordenament jurídic».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris