algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 11°
14°

La comissió de l'11-M es frena per falta de documentació del Govern

El president, Paulino Rivero, demana «diligència» a les institucions

La comissió d'investigació sobre els atemptats de l'11 de març a Madrid se sent frenada per no haver rebut encara una sèrie de documents, majoritàriament a les mans del Govern, que considera necessaris per entrar d'una vegada en la fase d'elaboració de conclusions.

El termini perquè els grups parlamentaris presentin les seves propostes de conclusió ha tornat a quedar prorrogat sense data i, en la seva reunió d'ahir, de menys d'una hora de durada, la comissió només va acordar reiterar la petició de documentació pendent i citar-se per a una altra data, el pròxim 5 de maig, per examinar en sessió secreta els documents classificats rebuts i veure si ja han arribat els texts pendents.

A falta de tota la documentació sol·licitada, els comissionats van decidir ajornar la seva decisió sobre la proposta de «reflexió» realitzada pel PP el 5 d'abril, ja que alguns d'aquests informes no remesos podrien donar resposta a alguna de les incògnites que, segons els populars, continuen obertes després de nou mesos de feines.

Així ho va resumir el president de la comissió, Paulino Rivero, que va reclamar «urgència» i «diligència» en la tramesa de documents, que considera «importants» per al treball parlamentari. Fins i tot va traslladar la queixa d'alguns grups, inclòs ERC, pel fet que la comissió no havia rebut encara documents que, tanmateix, ja han estat publicats a la premsa.

Entre els documents requerits que encara no han estat enviats a la comissió, Rivero va destacar la transcripció en castellà «íntegra i literal» de l'última conversa que van mantenir a la presó asturiana de Villabona el socialista de Gijón Fernando Huarte i el pres islamista Abdelkrim Bensmail, lloctinent d'un dels capitosts del comando que va perpetrar l'11-M. L'entrevista, que data de la tardor de 2004, ha estat parcialment publicada en un diari. ERC, la formació que en va demanar una còpia íntegra, es va queixar que, malgrat això, el Govern no l'hagi remesa ja al Parlament.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris