lluvia ligera
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

Otegi admet contactes no oficials amb gent del PSE, però nega pactes

El dirigent es compromet a «dimitir» si es demostra el contrari

El portaveu de Batasuna, Arnaldo Otegi, va assegurar ahir que qui digui que la presentació d'EHAK en les passades eleccions «respon a un pacte tàcit o explícit entre els socialistes i l'esquerra abertzale, menteix», i es va comprometre a «dimitir» si es demostra el contrari.

Otegi va comparèixer al costat del dirigent de Batasuna Pernando Barrena a Donostia, on, preguntat sobre una notícia apareguda en una publicació belga, va assenyalar que el seu partit «mai» no ha «ocultat» que manté «algun tipus de relació sempre no oficial amb alguna gent del Partit Socialista», i que ho continuarà fent «si és possible», perquè la seva «prioritat política» és un «acord entre tots». «Tots som necessaris per fer la pau», va afegir.

Tot i això, va voler aclarir que «qui digui» que EHAK «obeeix a una estratègia pactada entre el PSOE i l'esquerra abertzale menteix». «Si som jo el que mentesc i es demostra, jo dimitiré», va dir.

Pel dirigent abertzale, els resultats electorals evidencien que «l'estratègia d'il·legalització ha resultat un absolut fracàs» i que és «impossible per mitjà de qualsevol mecanisme coercitiu desallotjar l'esquerra independentista de l'espai polític i electoral d'Euskal Herria».

El portaveu va considerar que el que és prioritari en aquests moments no són els pactes de govern, perquè «el que toca ara és seure en una taula i arreglar els problemes d'aquest país donant satisfacció a la majoria popular». Preguntat sobre la possibilitat d'un acord al Parlament entre l'esquerra abertzale i PNB-EA, va dir que no estan «en aquest debat».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris