nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
11°

La Policia creu que l'agressió a Carrillo fou una acció organitzada

Llamazares sol·licita la intervenció del Govern davant els ultres

L'intent d'agressió que dissabte sofrí l'exsecretari general del Partit Comunista d'Espanya (PCE), Santiago Carrillo, podria ser una acció «perfectament organitzada» i preparada amb diversos dies d'antelació. Això és el que es dedueix de les diverses proves i testimonis de què disposa la Policia.

El coordinador general d'Esquerra Unida, Gaspar Llamazares, alertà que aquest incident forma part de «l'escalada de la acció dels grups d'extrema dreta-dreta», un fenomen davant del qual sol·licità la intervenció del Govern. A l'altre extrem, el cap nacional del Falange, Fernando Cantalapiedra, refusà condemnar l'agressió i assegurà que «és una resposta lògica» a provocacions com els homenatges a l'antic líder comunista.

La Policia continua treballant en la investigació dels fets ocorreguts a la llibreria Crisol de Madrid -situada al carrer Juan Bravo- durant la presentació l'obra Historia de las dos Españas, de l'historiador Santos Juliá.

En el transcurs de la presentació, un grup de joves radicals accedí a la llibreria i intentà agredir Carrillo, que fou defensat pels participants en l'acte. El grup d'agressors, compost per desenes d'exaltats, proferí crits d'«assassí» contra l'exsecretari general del PCE, i agrediren les persones que protegiren Carrillo, entre altres l'autor del llibre, Santos Juliá; el director general de Crisol, Andrés Galdón; i el ministre socialista Claudio Aranzadi.

Fonts de la investigació asseguren posseir «proves sòlides» que demostren que l'intent d'agressió a l'exdirigent comunista fou prèviament organitzat.

Aquest incident ha estat qualificat de «greu» per part de Gaspar Llamazares, que mostrà la seva preocupació davant de les accions «cada vegada més violentes i virulents» dels grups d'extrema dreta. Llamazares afirmà que es tracta «d'una cosa molt seriosa», ja que aquests atacs suposen «no sols organització, sinó organització per a l'acció agressiva».

El coordinador d'IU va demanar la intervenció del Ministeri de l'Interior davant d'aquesta escalada de violència dels exaltats.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris