nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
12°

El PCTB diu que «les veus que han estat il·legalitzades s'escoltaran al Parlament»

Batasuna assegura que el resultat dels comunistes és «un suport sòlid» a l'esquerra abertzale

EFE. Bilbao.
La cap de llista a Biscaia del Partit Comunista de les Terres Basques (EHAK-PCTB), Maite Aranburu, assegurà ahir que «la veu dels il·legalitzats s'escoltarà al Parlament basc.» En una intervenció a Bilbao, Aranburu assenyalà que en aquestes eleccions, que qualificà d'«antidemocràtiques», «milers de persones han quedat sense veu i sense vot però que quedi clar que, amb aquests nou escons, se'ls escoltarà al Parlament».

Aranburu considerà que EHAK/PCTB ha estat «la sorpresa» dels comicis i agraí als dos centenars de persones presents al pavelló de la Casilla la feina realitzada «carrer per carrer» durant la campanya.

La dirigent d'EHAK afirmà que les d'ahir foren unes eleccions «antidemocràtiques» perquè «no s'hi han pogut presentar totes les veus ni tots els partits».

Per la seva banda, la cap de llista a Guipúscoa, Nekane Erauskin, en una breu compareixença davant els mitjans de comunicació i d'alguns simpatitzants, assegurà que «es crearà un Parlament antidemocràtic», però que el PCTB treballarà «perquè sigui una Cambra democràtica, on tots puguem ser presents amb les nostres idees».

Denúncia
La compareixença d'Erauskin fou una denúncia de les «condicions dures» en les quals el seu partit, segons ella, ha fet campanya. Així, criticà el «setge mediàtic i polític» que, en opinió seva, ha patit el PCTB-EHAK, un partit sobre el qual ha pesat l'ombra de la il·legalització gairebé fins al final.

Per la seva banda, el dirigent de la il·legalitzada Batasuna, Pernando Barrena, qualificà d'«històrica» la nit d'ahir amb motiu dels resultats obtinguts pel PCTB/EHAK, per a les sigles del qual havien demanat el vot.

En una compareixença pública en un hotel bilbaí, Barrena considerà que els resultats del PCTB/EHAK reflecteixen la base social de l'esquerra abertzale, «que ha fet una gran tasca poble per poble a fi de ser present en aquestes eleccions, i aquest esforç es veu en els resultats».

Suport
A més, assegurà que els resultats de les sigles que han aglutinat el vot de Batasuna demostren «que existeix un suport sòlid i en alça per a les polítiques de l'esquerra abertzale, a favor de la necessitat d'obrir un camí per a la pau, per a la resolució del conflicte i respectant el dret d'autodeterminació».

D'altra banda, Barrena afirmà que per a l'esquerra nacionalista «és fonamental» el resultat d'aquests comicis, «ateses les condicions en què s'ha desenvolupat aquesta campanya».

Barrena agraí la feina «poble per poble» dels militants de Batasuna i de l'esquerra abertzale, i també la de tots els bascs «que han donat suport a EHAK», perquè «una vegada més hem demostrat que en el camí a favor de la pau i del dret dels bascs per decidir, Batasuna i l'esquerra abertzale en el seu conjunt saben estar a l'altura de les circumstàncies».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris