algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

Ibarretxe: «Hem guanyat les eleccions i som els qui liderarem el futur del país»

Diu que avui mateix telefonarà a Zapatero i als líders bascs per «negociar i decidir»

El lehendakari i candidat a la reelecció, Juan José Ibarretxe, assegurà ahir després de conèixer els seus resultats electorals que PNB-EA ha guanyat els comicis, i «som els qui liderarem aquest país», per anunciar tot seguit que avui telefonarà el president del Govern per començar a parlar sobre el futur.

Ibarretxe, que ha aconseguit 29 escons amb la coalició PNB-EA, quatre menys que el 2001, assegurà que «les victòries són victòries» i, tot i reconèixer que «no hem tingut tanta força com fa quatre anys, la societat basca ha tornat a donar la seva confiança majoritària a PNB-EA».

«Si hem guanyat -afegí Ibarretxe- és perquè la societat basca creu en nosaltres per negociar». En aquest sentit, assegurà que «demà -avui- mateix telefonaré a Zapatero i a tots els líders dels partits bascs perquè establim, entre tots, un full de ruta per poder negociar i durant la pròxima legislatura».

«No podem esperar més. Ens hem d'adonar que la societat ens demanant que afrontem un acord. Hem d'aconseguir la pau i acords polítics i hi destinarem totes les nostres energies», afegí. En aquest sentit, assenyalà que el pròxim Parlament basc «liderat per la coalició PNB-EA haurà de cercar les solucions adequades».

Ibarretxe defensà que la coalició que lidera és «el curs central entre les voreres que representen el PP i Batasuna» i subratllà que «som els líders d'aquest país i el liderarem almanco quatre anys més».

Així mateix, Ibarretxe reconegué que «la partida és complicada i s'hi hauran de redoblar els esforços», si bé advertí que «nosaltres feim les cartes».

Per la seva banda, la presidenta d'Eusko Alkartasuna, Begoña Errazti, considerà ahir que la majoria de la societat basca «entén que la fase històrica de l'Estatut de Gernika ja s'ha acabat», per la qual cosa «ara en començam una de nova». Assegurà que «l'obligació d'aquells a qui ens toca liderar el pròxim Executiu és establir un nou marc de relacions amb l'Estat espanyol, amb independència de les etiquetes que hi vulguin posar».

La presidenta d'EA considerà que la societat basca ha donat a la coalició del PNB-EA «la seva confiança i el lideratge polític».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris