nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
11°

Només incidents amb seguidors del PCTB enterboleixen la jornada

Les crides dels polítics per anar a votar protagonitzaren un dia tranquil

Els candidats a lehendakari exerciren ahir el seu dret de vot des de primera hora del matí. El líder del PNB, Juan José Ibarretxe, votà acompanyat de la seva esposa al col·legi La Milagrosa de Llodio (Àlaba); el del PSE, Patxi López, féu el mateix al col·legi Viuda d'Epalza de Bilbao; mentre que María San Gil -PP- i Javier Madrazo s'acostaren a les urnes de la Casa de la Cultura de Lugaritz, a Donostia, la primera, i del col·legi públic Elejabarri del barri bilbaí de Rekalde, el segon.

Seguidors del Partit Comunista de les Terres Basques -PCTB-EHAK- protagonitzaren diversos incidents al llarg de la jornada: un interventor es negà a donar la mà al lehendakari i, en presència dels candidats de PP i d'EB, altres portaven pancartes en les quals denunciaven uns comicis «antidemocràtics». Tots els polítics animaren els electors a anar a votar.

La jornada transcorregué de manera tranquil·lita, amb l'excepció d'alguns petits incidents per als candidats més matiners a l'hora de dispositar el seu sufragi.

Documentació
En el moment en què San Gil procedia a lliurar la seva documentació i el seu vot al president de la mesa electoral, dos interventors del PCTB estengueren pancartes en les quals manifestaven que les eleccions eren «antidemocràtiques».

Quant a Madrazo, l'esperaven a la porta del col·legi electoral una dotzena d'individus amb camisetes de PCTB i que, en el moment que el polític donava la seva papereta, l'envoltaren mentre exhibien cartells en euskera amb els lemes «Democràcia i pau», «Respecte dels drets civils i polítics» o «No a la il·legalització».

El president del PNB, Josu Jon Imaz, votà al mateix lloc que San Gil. Quan el dirigent jeltzale es disposava a exercir el seu dret, tres persones aixecaren cartells en els quals es podia llegir en basc «PNB, esclau d'Espanya» i «PNB, frau no».

Alguns dels incidents de la jornada, a més dels ja referits, es produïren en dos col·legis electorals de Santurtzi (Biscaia) on agents de l'Ertzaintza obligaren diverses persones, amb samarretes del PCTB, a anar-se'n. Les juntes electorals de zona remeteren una notificació al departament d'Interior del Govern basc perquè identifiqui aquestes persones i aquells interventors i membres de meses electorals que hi anaren amb camisetes del PCTB.

L'Ertzaintza també procedí a la retirada de pancartes i a la neteja de pintades als voltants d'alguns col·legis.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris