nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
18°

Maragall diu que les reformes a Catalunya fan avançar Espanya i veu possible el suport del PP

La proposta de finançament del tripartit es basarà en un sistema federal i reforçarà la bilateralitat

El president de la Generalitat, Pasqual Maragall, defensà ahir des de Turquia la pretensió de Catalunya de reformar el sistema de finançament autonòmic i incloure les seves bases al nou Estatut al·legant que quan Catalunya «defensa els seus interessos, és plenament conscient que està fent avançar la causa dels interessos d'Espanya». Maragall afegí, a més, que malgrat l'«envarament» de posicions dels últims dies, tant per part de «la dreta catalana com de l'espanyola», i fins i tot per part de dirigents del PSOE, «no hi ha perill greu que no hi pugui haver acords bàsics».

Maragall féu aquestes declaracions en una trobada amb periodistes en la seva última jornada de viatge oficial a Turquia acompanyat pels consellers d'Economia i Finances, Antoni Castells, i de Comerç, Turisme i Consum, Josep Huguet.

Segons el president català, «a mesura que ens anam apropant» a la concreció de les reformes, tant de l'Estatut com del finançament «s'ha anat elevant el to» d'uns i altres i «endurint posicions» davant de la pròxima negociació. Això no obstant, assenyalà que «en els sistemes federals el diàleg no és una ofensa, sinó una virtut», i comptà de poder arribar «a un punt» mitjà satisfactori per a totes les parts.

Maragall recordà que «estam en una situació de materialització d'expectatives que no acabaren de complir-se fa 25 anys, o que van fer marxa enrere pels 'ensurts' que hi va haver». En aquesta línia, assenyalà que les reformes estatutàries demostren que «aquest país és viable en democràcia i pluralitat», malgrat que en la mesura que ens anam apropant a fer els passos que creïm s'ha de fer i que el Govern també ho creu, les posicions de cada un es van consolidant».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris