algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
12°

Construir un pis de 30 metres costa un 36,6 per cent més que un de 90

La compra de l'habitatge requerirà el 47,5 per cent del salari el 2005

El cost de construcció d'un pis de 30 metres quadrats és un 36,6 per cent més car que el d'un de 90 metres, segons un estudi realitzat pel Col·legi Oficial d'Aparelladors i Arquitectes Tècnics de Madrid. El que succeeix és que un edifici dividit en molts habitatges és més car de construir que un de menys, ja que necessita, entre altres coses, més fontaneria, enrajolat i fonamentació. D'aquest estudi es podria concloure que els 'minipisos' no es vendrien a preus més baixos que els de 90 metres en proporció amb el descens de mida.

També ahir es va conèixer un estudi de Metrovacesa que augura que enguany es necessitarà el 47,5% del salari per finançar la compra de la pròpia casa, el percentatge més alt des de 1993. L'empresa creu a més que el 2005 els preus de l'habitatge apujaran un 15%.

Aparelladors i arquitectes tècnics han tret el seu estudi a la llum en conèixer la intenció del Ministeri d'Habitatge d'estudiar la viabilitat de pisos d'aquesta superfície. L'anàlisi conclou que la construcció d'un edifici de quatre plantes, de 200 metres quadrats cada una, en el qual s'habilitin habitatges de 30 metres quadrats ascendeix a 707.267 euros. Aquest import supera així en un 36,6% els 517.450 euros que suposa construir en l'esmentat immoble pisos tres vegades més petits (de 30 metres quadrats).

El tipus de pis estudiat pel Col·legi d'Arquitectes de Madrid és un edifici de 1.000 metres quadrats (repartits en les esmentades quatre plantes de 200 metres quadrats cada una), un soterrani per a trasters, ascensor, els acabats de fusta, guixos i pintures corresponents, 50 metres quadrats d'urbanització amb jardins i altres dotacions com vídeo-porter, connexions de telecomunicacions i calefacció central.

Dels costos que la promotora ha d'afrontar a l'hora de construir aquest edifici els que més s'encareixen per construir habitatges més petits són els corresponents als diferents acabats com enrajolats i xapats, fusteria, vidrieria i instal·lacions de gas, que es dupliquen.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris