muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín:
15°

ZP promet suport a la reforma de l'Estatut si l'avalen dos terços bascos

Confia en una nova majoria a Euskadi amb López de lehendakari

El cap del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, es va comprometre ahir a donar suport al Congrés a una reforma de l'Estatut d'Euskadi que compti amb el suport de dos terços del Parlament basc i va confiar en una nova majoria en aquesta comunitat amb Patxi López de lehendakari i que no sigui antinacionalista ni anti-PP.

Rodríguez Zapatero va insistir que no hi ha elements suficients per iniciar un procés d'il·legalització del Partit Comunista de les Terres Basques. Davant de les eleccions de diumenge a Euskadi, va confiar que hi hagi un canvi seguint el que ha ocorregut a Espanya l'últim any i va lamentar que el PNB i el PP no s'hagin assabentat d'aquest i mantinguin les seves posicions inflexibles. Aquest canvi al País Basc vindria de la mà d'una nova majoria política que desbloquegi la situació i avanci en l'autogovern i la convivència entre tots. La nova majoria, al seu parer, ha de tenir tres condicions: que Patxi López sigui lehendakari, que la majoria que es formi no sigui ni antinacionalista ni anti-PP i que se cerqui un rumb diferent al pla Ibarretxe.

Zapatero va dir, en la mateixa entrevista, que el rei Joan Carles és «bastant republicà. Per mi un republicà és qui és defensor de les institucions, dels valors democràtics, qui és defensor de la vida pública, qui respecta els principis d'una ciutadania lliure, i en aqueix sentit estam molt tranquils i a plaer», va sostenir Zapatero.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris