algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Trujillo reconeix que la idea dels 'minipisos' pot no servir a Espanya

La ministra assegura que la seva idea va ser només una reflexió

Les «puntualitzacions» de la ministra d'Habitatge, María Antonia Trujillo, continuen. Ahir, després de reconèixer que els «minipisos» de protecció oficial de 30 metres quadrats o menys són una fórmula que tal volta no funcionaria a Espanya, va assegurar que la idea que aportà, suggerint una reforma de la llei d'HPO, a Barcelona només va ser una reflexió i que, en tot cas, si es posa en marxa, seria només per facilitar lloguers com a solució transitòria per a col·lectius molt concrets, com la gent joves. Tot i descartar la seva inclusió en el Pla d'Habitatge, afegí una sèrie de característiques que tendrien aquests apartaments a les ja conegudes, com un preu limitat.

Trujillo va insistir que aquesta proposta no s'inclourà en cap cas en el Pla d'Habitatge. Continuant els arguments que va expressar dimarts en una roda de premsa, va admetre que, encara que es tracti d'un model d'habitatge reeixit en diversos països de la UE, és possible que la cultura espanyola no arribi encara a entendre-ho. «Probablement a Espanya és una idea que no encara no es pot concretar», va dir.

«És una iniciativa innovadora d'un sector professional i com a tal el Ministeri d'Habitatge s'ha fet ressò d'una nova solució per accedir a l'habitatge d'un col·lectiu jove, de manera transitòria i exclusivament en règim de lloguer, però no es preveu la seva inclusió en el Pla de l'Habitatge, ni en les polítiques de pisos protegits», va explicar.

En la seva tònica habitual d'anar afegint informació dia rere dia a mesura que creix la polèmica, Trujillo va dir que els «minipisos» no tindrien serveis comuns, sinó que es tractaria d'apartaments de 30 metres quadrats, amb dormitori, saló, cuina i bany.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris