bruma
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
10°

Els ajuntaments triaran els papers vàlids per empadronar immigrants

El PP creu que s'obre la porta a 8.000 models de política d'immigració

Cada ajuntament decidirà quin tipus de document s'admet per demostrar la seva estada a Espanya i acollir-se així a l'«empadronament per omissió», una possibilitat que obrí dilluns el ministre de Treball i Assumptes Socials, Jesús Caldera, per als estrangers que no s'empadronaren quan arribaren a Espanya i que a causa de la manca d'aquest paper no poden acollir-se al procés de normalització en curs. El PP creu que el Govern està obrint la porta a 8.000 models diferents de política d'immigració.

Segons exposà dilluns Caldera, a partir d'ara serà suficient presentar qualsevol document públic perquè l'immigrant pugui acreditar la seva estada a Espanya, una possibilitat criticada entre molts altres aspectes per la seva ambigüitat, i que s'ha resolt amb l'atorgació als ajuntaments de potestat perquè siguin ells els que decideixin.

A través d'un comunicat, el Consell d'Empadronament informà ahir els consistoris que podran decidir quin tipus de document es consideraran fefaents per acreditar la residència a Espanya. Això no obstant, aquest consell es reunirà el 21 d'abril per tractar, entre altres temes, l'anàlisi més detallada de la circumstàncies que concorrin a la presentació dels esmentats documents. Així, per exemple, es consideraran vàlides sol·licituds d'empadronament no ateses anteriorment, cartilles de sanitat, sol·licitud de plaça en col·legis públics, tramitacions al Ministeri de l'Interior, etc.

Des del PP, la portaveu d'Immigració del PP, Àngeles Muñoz, criticà que en delegar en els ajuntaments, el Govern promou 8.000 models diferents de política d'immigració». «Amb aquesta decisió el Govern posa de manifest la seva falta de rigor i serietat amb aquest procés de regularització matusser, a tan sols unes setmanes que acabi». Segons ella, «resulta inconcebible l'arbitrarietat amb la qual pensen actuar, a fer desistiment de competències en cada batle, anul·lant de passada el principi d'igualtat indispensable en un procés d'aquestes característiques». Per això, anuncià que el PP demanarà la compareixença al Congrés de Caldera i de la presidenta de l'Institut Nacional d'Estadística (INE), Carmen Alcaide.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris