muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
14°

Trujillo: «La dignitat no es mesura per metres quadrats»

Diu ara que els minipisos no s'inclouran en el Pla d'Habitatge

«La dignitat no es mesura per metres quadrats». Així respongué ahir la ministra d'Habitatge, María Antonia Trujillo, la pregunta de si una casa d'aquestes reduïdes dimensions compleix amb el dret constitucional dels espanyols a un habitatge digne i adequat. Després d'anunciar dilluns que s'estava plantejant canviar la normativa d'HPO per incloure els minipisos, Trujillo digué ahir que aquests no es preveuran en el Pla d'Habitatge que prepara el seu departament. Respecte de la Societat Pública de Lloguer (SPA), explicà que cobrarà una mensualitat, a més de la fiança, al llogater en concepte de despeses d'intermediació.

La ministra convocà una roda de premsa per ampliar la informació sobre l'SPA, però hi va haver de respondre a múltiples preguntes sobre els apartaments de 30 metres quadrats o menys que dilluns a Barcelona va defensar com a nova modalitat d'habitatge protegit. «L'important és que (un habitatge) sigui adequat a les necessitats dels ciutadans», afirmà, i afegí: «La Constitució diu que un habitatge ha de ser digne i adequat. Un habitatge que és adequat per a les necessitats dels ciutadans és l'habitatge digne i adequat que diu la Constitució».

Trujillo considera que 25 o 30 metres són suficients per a un col·lectiu de ciutadans, principalment joves, que demanen aquests pisos que tenen èxit en altres països de la UE. A més, va explicar que es tracta d'un tipus d'habitatges pensat per donar solucions transitòries perquè s'adapta al cicle vital dels ciutadans.

La ministra afirmà ahir que l'impuls de minipisos només és una cosa que està en estudi entre el seu departament i el sector privat per un conveni subscrit dilluns a la fira Construmat a Barcelona. Es tracta, va dir, d'«estudiar i investigar totes les tipologies d'habitatges protegits i no ser aliè a les iniciatives innovadores dels professionals del sector», perquè «el problema d'accessibilitat a l'habitatge no es pot abordar i solucionar amb un sol tipus d'habitatge». Dilluns va dir que allò que s'estudiava era la inclusió d'aquests petits apartaments en la tipologia d'HPO; ahir assegurà que no s'inclouran en el Pla d'Habitatge que elabora el seu Ministeri.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris