algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Govern i agents faciliten la regularització a immigrants que no estan empadronats

Hauran d'aportar altres documents públics per poder-se acollir a la normalització

82054

El ministre de Treball i la secretària d'Immigració, a la Mesa de Diàleg Social.

El Ministeri de Treball i els agents socials acordaren ahir proposar el mecanisme de l'«empadronament per omissió» per facilitar que els treballadors immigrants no inscrits en el padró puguin acollir-se al procés de regularització en marxa. Aquest mecanisme permetrà la inscripció en el padró «en base a l'acreditació de la permanència a Espanya aportant com a prova documents públics fefaents».

El Govern acceptarà que els immigrants en situació irregular a Espanya puguin aportar altres documents públics a més del padró per demostrar que viuen a l'Estat espanyol des d'abans d'agost de 2004 i acollir-se a l'actual procés de regularització vinculat a l'ocupació.

L'«empadronament per omissió» és una figura jurídica existent actualment que permet la inscripció en el padró amb data anterior a la màxima establerta en el procés de regularització, aportant com a prova documents públics amb la finalitat de complir el requisit establert per a l'autorització de residència i treball.

Perquè l'instrument pugui ser aplicat de manera homogènia i amb garanties suficients en el conjunt de l'Estat, la Mesa del Diàleg Social elevarà aquesta proposta al Consell d'Empadronament, que serà qui determini els documents que es podran aportar. Es podrien valorar diferents documents, como la targeta sanitària o el segell del passaport que acredita l'entrada a l'Estat.

En qualsevol cas, els documents exigits hauran de tenir caràcter oficial. Segons va explicar la secretària d'Estat d'Immigració i Emigració, Consuelo Rumí, el certificat d'empadronament continua sent un document imprescindible per a aquest procés.

Aquesta iniciativa d'empadronament per omissió dóna resposta a múltiples peticions d'associacions d'immigrants, del Defensor del Poble i del Consell General de l'Advocacia, en el sentit de poder aportar un document diferent al certificat d'empadronament per provar l'estada al territori espanyol.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris