muy nuboso
  • Màx: 11°
  • Mín:

Ibarretxe acusa Zapatero de tractar «com a ximples» els ciutadans bascs

Vol el vot per obrir negociacions que concloguin amb una consulta

El candidat a lehendakari per la coalició PNB-EA, Juan José Ibarretxe, va acusar ahir el president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, d'anar al País Basc a «vendre mercaderia avariada» amb la seva proposta de nou Estatut, i de tenir una «concepció medieval de la democràcia». El lehendakari va acusar el president de tractar «com a ximples» els bascs i d'haver incomplert «sistemàticament» l'estatut de Guernica, com també va fer el Govern del PP. En el seu míting a Donòstia va demanar el vot per obrir una negociació que conclogui amb una consulta democràtica, mentre els sondeigs el donen com a guanyador dels comicis autonòmics del pròxim 17 d'abril.

Ibarretxe es va referir al compromís expressat per Rodríguez Zapatero en la seva visita aquesta setmana al País Basc que en dos anys tindrà un nou Estatut, «amb un important avenç en l'autogovern, i amb un referèndum». El lehendakari, en la seva intervenció al centre Kursaal de Donostia, va denunciar que «en campanya valgui tot», fins i tot «dir que en no sé quant de temps rècord tindrem no sé quants estatuts i no sé quantes coses».

«Això ens ho ve a dir com si fóssim ximples els homes i dones que vivim en aquest país», va afegir, per després indicar al president del Govern que els bascs saben que PP i PSOE han incomplert «sistemàticament» des del Govern central l'Estatut de Guernica, i que queden «matèries fonamentals sense transferir».

Ibarretxe es va preguntar «quina concepció medieval de la democràcia té el que diu 'ja us concedirem això, l'altre, un Estatut'».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris