nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
12°

El sondeig del Govern basc dóna sis escons a PCTB amb el suport abertzale

PNB/EA guanyaria les eleccions del 17 d'abril però no obtindria la majoria absoluta

Una enquesta realitzada pel Govern basc atorga la victòria electoral a la coalició nacionalista PNB/EA, que obtindria 34 escons, i quedaria a quatre de la majoria absoluta. Segons les dades d'aquest sondeig fet públic ahir, el PSE es convertiria en la segona força política amb 18 parlamentaris, seguit del PP, que n'obtindria 13. Per la seva part, el Partit Comunista de les Terres Basques (PCTV-EHAK) aconseguiria sis escons. Aralar aconseguiria un representant i EB es manté amb tres escons.

L'enquesta es féu entre els dies 1 i 7 d'abril i situa la coalició nacionalista amb un representant més que en l'actualitat, malgrat la qual cosa els tres grups que actualment componen el Govern basc (PNB-EA i EB) sumarien 37 diputats, per això no assolirien la majoria absoluta, que quedaria a falta d'un escó.

El sondeig de l'Executiu basc, realitzat abans que Otegi demanàs el vot per a PCTB, situa aquesta formació amb sis escons, un menys que els aconseguits per Batasuna en els anteriors comicis, mentre que Aralar aconseguiria tenir representació a la Cambra autònoma en detriment d'Unitat Alabesa, que es quedaria sense cap representant.

L'ascens més significatiu el protagonitzaria el Partit de Patxi López, que obtindria 5 representants més que en els comicis de fa quatre anys i se situaria com la segona força política, amb 18 parlamentaris. A l'altra cara de la moneda hi ha el PP, el grup liderat per María San Gil perdria sis escons respecte de les eleccions de 2001 i veuria reduïda la seva presència al Parlament autonòmic a 13 representants.

Segons les dades d'aquesta enquesta, el PNB/EA seria la formació més votada a les tres províncies basques. A Biscaia el partit d'Ibarretxe aconseguiria 12 escons -mantenint així els resultats del 2001- amb el 44,7 per cent dels vots. En segon lloc se situaria el PSE amb el 21,5 per cent dels sufragis i 6 parlamentaris, dos més que fa quatre anys, els mateixos que perdria el PP, que es quedaria amb 4 escons i el 16 per cent dels vots. A més, els ciutadans biscaïns atorgarien dos parlamentaris a PCTB-EHAK (8,3 per cent de vots) i un a Ezker Batua (7 per cent). A Guipúscoa PNB-EA també repetiria els 12 representants de 2001 amb un 43 per cent dels vots.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris