muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
11°

Desarticulat el 'complex Donosti' d'ETA després de tres detencions

La Policia realitza set escorcolls en aquesta operació a Guipúscoa

92328

El ministre de l'Interior, José Antonio Alonso.

Nou cop policíac a l'entramat d'ETA a Guipúscoa. Agents de la Policia Nacional van detenir matinada de dimecres tres presumptes terroristes que, segons el Ministeri de l'Interior, integrarien un 'grupuscle' de suport al nucli del 'comando Donosti', desarticulat el passat 25 de març. Amb aquesta operació, en la qual s'han practicat escorcolls en set immobles relacionats amb els detinguts, es dóna per desarticulada la nova estructura etarra a Guipúscoa.

Els tres detinguts són Gaizka Olabarrieta, nascut el 1979, Gorka Aztina, el 1977, i Marta Igariz, el 1972. Els agents de la Comissaria general d'Informació de la Policia van localitzar els dos primers a Arrasate i a la tercera sospitosa a Hernani, ambdós municipis de la província de Guipúscoa.

Aquests tres presumptes etarres formaven part d'un 'grupet' de suport al 'comando Donostia'. Segons va explicar el ministre de l'Interior, José Antonio Alonso, prestaven «cobertura logística i operativa als etarres 'alliberats' que formaven el nucli dur del comando Donosti». També hi haurien ocultat a les seves cases o facilitar el seu fugida a França altres membres d'ETA com Maite Aranalde o Alex Akarregui Casas.

La Policia, amb aquestes detencions, «dóna bàsicament per desarticulada» l'estructura del 'complex Donosti', però Alonso va advertir que ETA continua tenint capacitat per atemptar. Això no obstant, no va ocultar la seva satisfacció per l'operació i va felicitar els cossos de seguretat pel seu treball, al temps que va garantir que l'Estat de Dret continuarà lluitant fins a la «dissolució efectiva» de la banda terrorista.

Aquestes tres últimes detencions s'emmarquen en la mateixa operació que va permetre la desarticulació del grup d''alliberats' que comandaven en el nou 'complex Donosti', que ja havia estat desarticulat en una altra ocasió.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris