nubes dispersas
  • Màx: 12°
  • Mín:
10°

El Defensor del poble adverteix que la costa és «plena» d'obres il·legals

Subratlla la importància d'actuacions sistemàtiques per demolir-les

El Defensor del Poble adverteix en el seu informe que la costa espanyola està «plena» d'obres il·legals, i va subratllar la importància que existissin actuacions sistemàtiques i generalitzades per demolir aquelles construccions.

Constata el Defensor que malgrat el fet que moltes d'aquelles obres estan sancionades i sobre elles pesa l'ordre de demolició, es mantenen en ús o ena ruïnes, i que «indiscutiblement» la millor solució és que les construccions il·legals desapareguin «una vegada per sempre» i es restitueixi l'espai que ocupen.

L'informe del Defensor corresponent a 2004 destaca el perceptible progrés general de les administració per cuidar el medi ambient, però lamenta que algunes instàncies s'«enroquen» en alguns criteris o optin per no exercir les seves potestats ambientals.

Els defectes més comuns detectats pel defensor són la falta de pràctica a l'hora d'activar controls ambientals, i sobretot la idea «errònia» que una llicència constitueix un «permís per contaminar», i critica les dificultats que els ciutadans tenen per accedir a la informació ambiental per part de les administracions públiques.

Recorda a més l'informe l'obligació d'avaluar de forma estratègica les repercussions ambientals de la planificació hidrològica, i apunta en aquest sentit que el Pla Hidrològic Nacional no es va sotmetre a aquesta avaluació ambiental prèvia, sinó que aquella anàlisi va ser posterior a la decisió legislativa.

L'informe fa una exhaustiva anàlisi del Pla nacional d'assignació de drets d'emissió 2005-2007, dels seus objectius i dels compromisos que fixa, i valora aquest com un pas «imprescindible i decidit» al camí per reduir les emissions a l'atmosfera de gasos d'efecte hivernacle que provoquen el canvi climàtic, i considera que pot constituir un avenç significatiu per complir els objectius del Protocol de Kyoto.

El Defensor valora l'augment de la informació relacionada amb la telefonia mòbil i els possibles efectes perjudicials dels camps electromagnètics i conclou que la normativa actual «no garanteix la protecció» perquè al seu judici, atès l'actual estat de coneixement d'aquesta matèria cap norma pot assegurar-ho perquè es desconeix quin és el llindar de seguretat total.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris