nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín:
14°

El PP proposa als altres partits que triïn com aclarir els interrogants de l'11-M

El PSOE qualifica l'oferta d'«hipocresia suprema» en la represa dels treballs de la comissió

91926

Vista general de la reunió de la comissió d'investigació dels atemptats de l'11-M.

La comissió parlamentària que investiga els atemptats de l'11-M rebutjà ahir totes les peticions de compareixença formulades pel PP, però sí que tramitarà una nova documentació per posposar la negociació de les conclusions. Els populars encara veuen molts d'interrogants oberts i proposen als altres partits que siguin ells, una vegada rebutjades la peticions pròpies, els que decideixin la manera més adequada d'aclarir-los.

El PSOE qualificà ahir d'«hipocresia suprema» aquesta oferta i els altres grups en desconfiaven, perquè sospiten que els conservadors miren d'allargar sine die els treballs de la comissió. Tots els grups, llevat de CiU, que s'hi abstingué, rebutjaren totes les compareixences exigides pel PP. Entre altres, sol·licitava la del socialista Fernando Huarte, de Gijón, que s'entrevistà a la presó amb el pres islamista Abdelkrim Bensmail, i les dels dos darrers directors del CNI. El portaveu parlamentari del PP, Eduardo Zaplana, que participà en la reunió de la comissió, insistí en sortir-ne que el president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, estava informat del cas de Huarte quan comparegué davant la comissió.

Sí que es demanarà en tot cas més documentació, la qual cosa, afegida a altres informes sol·licitats que no encara no han arribat al Congrés, obliga a endarrerir el calendari previst per a les conclusions. El termini per presentar-ne propostes s'ha ampliat fins dia 19. La transcripció de la conversa mantinguda per Huarte amb Bensmail figurarà entre els documents que es remetran a la comissió. En canvi, no en formarà part la llista de telefonades efectuades pel socialista de Gijón entre l'11 i el 14 de març de l'any passat, partint d'un informe jurídic realitzat pel Congrés. Aquesta és l'única petició del PP que no fou atesa per la comissió.

En qualsevol cas, la formació conservadora encara veu moltes d'incògnites per resoldre, en concret 17 punts que s'han d'aclarir. En aquest sentit, els populars han proposat als altres partits que se n'encarreguin, considerant que rebutgen les seves peticions de compareixença. Aquests interrogants figuren en un document que es trameté als altres grups. «No es tracta d'un capritx», afirmà el PP, ni responen tampoc a criteris partidistes.

Segons afirmà Zaplana, aquesta oferta no representa un canvi d'actitud, tot i admetre que, «davant la possibilitat del tancament de la comissió, el PP ha volgut expressar la seva posició de la manera més serena possible».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris