nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
18°

La classe de religió protagonitza la reunió entre Zapatero i Blázquez

Es crearan comissions mixtes per treballar alguns temes de fricció

El president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, i el de la Conferència Episcopal Espanyola, Ricardo Blázquez varen acordar ahir constituir comissions de treball mixtes per treballar els temes que afecten la relació entre l'Executiu i l'Església catòlica, com la classe de religió.

Zapatero i Blázquez van mantenir ahir al Palau de la Moncloa la seva primera entrevista des del nomenament del bisbe del Bilbao al capdavant dels bisbes espanyols. Aquesta reunió institucional va ser preparada el mes passat en l'encontre que van mantenir la vicepresidenta del Govern i el vicepresident de la Conferència Episcopal juntament amb el ministre de Justícia i el secretari general de la Conferència. Segons ambdues parts, igual com en aquella ocasió, la citació d'ahir es va desenvolupar «en un ambient de cordialitat». L'encontre es va produir 24 hores després que el PSOE anunciàs que proposarà al Govern que l'assignatura de religió no tingui alternativa a la reforma de la Llei Orgànica d'Educació en la qual treballa el Govern.

Pel que fa a aquesta qüestió, ambdues parts van acordar que crearien comissions de treball per decidir conjuntament sobre les qüestions que afecten la relació entre l'Església i el Govern. Segons fonts socialistes, els temes que encapçalen l'agenda són el desenvolupament de la classe de religió i el finançament de l'Església catòlica.

La voluntat de la bona entesa que hi ha entre les dues parts va quedar palesa a través d'una nota de premsa en la qual van manifestar el seu compromís per tal de mantenir «un diàleg fluid i constructiu sobre els assumptes d'interès comú i en benefici de tots els ciutadans».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris