nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
15°

La CEOE proposa un contracte de durada determinada d'obra o servei

Cuevas adverteix que no agradarà a empresaris ni a treballadors

El president de la CEOE, José María Cuevas, anuncià ahir que la patronal portarà a la negociació de la reforma del mercat de treball la proposta d'un nou contracte de durada determinada per obra o servei, de caràcter estable, que es negociaria en els convenis col·lectius, i que no implicaria cap canvi legal. Cuevas es mostrà confiat que els agents socials aconseguiran un acord per a la reforma laboral, si bé advertí que és impossible acontentar-hi la majoria dels treballadors i dels empresaris.

Després de pronunciar una conferència al club empresarial Alta Gestión, Cuevas explicà que el tipus d'acord proposat seria estable, de més durada però no el típic contracte indefinit, i que coincideixi amb una etapa de producció, model o producte. En posà com a exemple el desig d'algunes empreses de l'automòbil de vincular contractes d'una durada determinada per a la producció d'un model.

«De vegades la decisió d'establir un model a Espanya o en un altre país per part de l'empresa central es veu influïda per la decisió que es pugui prendre quant al caràcter de la contractació dels treballadors per a la producció d'aquell model», asseverà.

De la mateixa manera, el president de la CEOE opinà que no seria necessari introduir aquesta classe de contracte per a cap disposició legal, sinó que n'hi hauria prou a autoritzar que es pogués negociar la seva inclusió i característiques en els convenis col·lectius, si bé reconegué que els sindicats no són gaire favorables a la seva iniciativa. En la seva intervenció, el president de la patronal espanyola afirmà que la rigidesa del mercat de contractes indefinits a l'Estat és molt superior a la mitjana europea.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris