algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:
17°

Rajoy insta el Govern que eviti que el PC Terres Basques es presenti el 17-A

Aguilar afirma que el fet que Batasuna convidi a votar el PCTB no suposa la seva il·legalització

63570

Mariano Rajoy, amb una imatge de vídeo de María San Gil al darrere, ahir a Bilbao.

EFE. Bilbao.
El president del PP, Mariano Rajoy, afirmà ahir que el PCTV «és una altra marca d'ETA» i confia que el Govern «no es deixi enganyar» i que esgoti totes les vies legals per evitar que es presenti a les eleccions, perquè si no ho fa existirà la «sospita» que actua per «interès partidista».

El líder del PP es va expressar així en la seva intervenció de clausura del míting principal del seu partit a Biscaia per a les eleccions autonòmiques a les quals concorre el lehendakari, Juan José Ibarretxe, amb un pla que és «arcaic, caduc, avorrit» que col·loca Euskadi «fora d'Europa» i suposa «la ruïna econòmica» per a la comunitat.

Rajoy també va criticar el «mimetisme claudicant amb el PNB» que en la seva opinió està demostrant el candidat del PSE, Patxi López, qui ha tingut uns «canvis de criteri i d'opinió nefastos» i es mostra «més preocupat per no molestar el PNB que dels problemes reals dels seus electors».

Sobre la candidatura del Partit Comunista de les Terres Basques (PCTV), Rajoy afirmà que es tracta d'«una altra marca d'ETA» i subratllà que l'organització terrorista «no pot presentar-se a les eleccions, i no pot fer-ho ni amb un nom ni amb un altre. Rajoy assegurà que existeixen «moltes dades» que demostren la connexió entre el PCTV i Batasuna, per la qual cosa «el Govern no s'ha de deixar enganyar, i si ha estat enganyat no ha de conformar-se sinó que ha d'actuar i prendre la iniciativa».

Del seu costat, el ministre de Justícia, Juan Fernando López Aguilar, afirmà que «el fet que Batasuna pugui convidar» a votar el Partit Comunista de les Terres Basques «no pot conduir a la conclusió absurda que s'hagi d'il·legalitzar tot allò que Batasuna digui que s'ha de votar». Això «permetria arribar a la conclusió absurda -prosseguí-, que partits perfectament democràtics haguessin de ser posats sota sospita simplement perquè Batasuna els esmentàs».

El ministre subratllà així mateix que el Govern no pot actuar de manera preventiva i que, en qualsevol cas, l'Executiu estarà alerta i seguirà «el curs dels esdeveniments per si es produeixen indicis sobrevinguts sobre els quals es pugui construir una argumentació jurídica que resulti validable davant dels tribunals».

López Aguilar va destacar que per actuar judicialment és necessari «un conjunt d'evidències que condueixin a la conclusió que estam davant d'una continuació fraudulenta d'una activitat» relacionada amb un partit prèviament declarat il·legal.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris