muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín:
15°

ETA vol negociar amb el Govern, al qual demana més que «tarannà»

L'organització, disposada a «parlar demà mateix amb Madrid i París»

L'organització terrorista ETA assegurà ahir que «està intentant obrir» una via negociadora amb el Govern espanyol, encara que admet que «ara com ara no hi ha en marxa cap procés de negociació» amb l'executiu, al qual demana una mica més que «tarannà».

ETA, en una entrevista publicada ahir pel diari Berria en la qual reclama el vot per a l'esquerra abertzale en els pròxims comicis bascs, sosté que està disposada a «parlar demà mateix amb els governs d'Espanya i França per així començar un procés de negociació i per il·luminar un acord polític».

L'organització terrorista afirma que allò que espera de França i Espanya és, «ni més ni menys», que respectin la voluntat que els bascs s'expressin en un eventual exercici del dret d'autodeterminació i assenyala que ha remès una carta a les ambaixades establertes a Espanya per cercar la implicació de les institucions europees a la solució del «conflicte» basc. Argumenta, d'altra banda, que la seva acció terrorista seguirà mentre Euskadi no pugui exercir l'autodeterminació «sense pressions ni amenaces», i denuncia que la paraula i la decisió dels ciutadans bascs no té cap via d'expressió.

«Utilitzam la lluita armada per obrir els espais democràtics que avui estan tancats, perquè tots els bascs tinguin la possibilitat de prendre la paraula, sense pressions, limitacions ni amenaces. Quan arribi aquesta situació, desapareixerà la lluita armada», sosté l'organització terrorista en el comunicat.

El grup ETA intenta desvincular, d'altra banda, la possibile obertura d'un procés de pau de la impossibilitat que Batasuna concorri en els pròxims comicis autonòmics, ja que són assumptes que no guarden «relació directa». Precisa, en qualsevol cas, que és molt important «votar» l'esquerra abertzale, a pesar de la seva situació d'il·legalització, per «enfortir» d'aquesta manera el seu pes polític.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris