algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
14°

La Conferència Episcopal expressa a Roma la 'profunda pena' pel decés

En nom de tots els bisbes, envià una carta adreçada al camarlenc

La Conferència Episcopal Espanyola va enviar anit, just en saber-se el decés, una carta de condolença al cardenal secretari d'Estat de la Santa Seu, Eduardo Martínez Somalo, en la qual li expressava «la profunda pena que els embarga» per la mort de Joan Pau II, segons va explicar el secretari general i portaveu de la Conferència, Juan Antonio Martínez Camino.

En nom de tots els bisbes membres de la Conferència Episcopal Espanyola i en el dels col·laboradors de la Casa de l'Església, ressaltaven a la seva carta els «sentiments d'amor i d'adhesió a la Seu del successor de Pere en aquests moments de dolor per a tota l'Església catòlica».

A la carta assenyalaven també que «Joan Pau II ha estat un extraordinari regal de Déu per a l'Església i per al món» i expressaven al camarlenc de l'Església la confiança plena «que Jesucrist viu a la seva Església, continuarà fent de pastor del seu poble, mitjançant un altre pastor segons el seu cor, com ho ha fet amb els grans papes del segle XX».

Els representants del bisbat espanyol qualificaven, en la seva missiva, Joan Pau II com «un extraordinari regal de Déu per a l'Església i per al món» i consideraven que «tots li devem profunda gratitud pel seu lliurament fidel i sense reserves a la causa de l'evangeli». «Els catòlics d'Espanya mai no oblidarem Joan Pau II, el primer papa que ha vingut a visitar-nos i ens ha llançat, com en els millors temps, als camins de la santedat», afegia la carta.

Els prelats de la Conferència Episcopal Espanyola unien finalment les seves oracions a les de tots els pastors i fidels catòlics dispersos pel món, «per agrair al pare de les misericòrdies la vida i el servei de sa santedat el papa Joan Pau II». D'altra banda, cal fer esment a la gent d'església que ahir es pronunciava en saber el fet. Així, l'arquebisbe de Sevilla, cardenal Carlos Amigo Vallejo, va expressar «un sentiment de gratitud a Déu per haver-nos regalat durant tants d'anys un papa que ha estat testimoni, mestre, amic...».

El bisbe d'Urgell i copríncep d'Andorra, Joan Enric Vives, va elogiar la figura del pontífex i va destacar el seu compromís social i solidari amb els més humils. L'arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, considerava que havia mort «la persona més estimada i venerada del món», un papa amb «una riquíssima personalitat i una fe profunda, de conviccions molt sòlides».

El president de la Conferència Episcopal Espanyola i bisbe de Bilbao, Ricardo Blázquez, va elogiar ahir la «immensa magnitud» del pontificat de Joan Pau Ii i va destacar especialment la seva dedicació sense reserves i el seu missatge d'esperança.

L'arquebisbe de Saragossa, monsenyor Elías Yanes, va afirmar que el llegat espiritual del papa «és un ric patrimoni que tindrà molts segles de vigència a l'Església». Yanes va expressar les seves profundes condolences per la mort, a Roma, de sa santedat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris