algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:

L'alça de l'euribor encareix les hipoteques uns 16 euros mensuals

L'habitatge usat puja un 18,6% a Barcelona i un 6,7% a Madrid

L'euribor, indicador de referència per fixar els tipus d'interès de les hipoteques, va pujar el març 0,0246 situant-se en el 2,3346%, fet que suposa un encariment dels préstecs hipotecaris en una mitjana de 16 euros el mes respecte a març de l'any passat. Ahir també es va conèixer que el preu mitjà de l'habitatge de segona mà va pujar entre març de 2004 i març de 2005 un 18,6% a Barcelona i un 6,7% a Madrid, segons el portal immobiliari Idealista.com.

Les dades de l'euribor, que haurà de confirmar el Banc d'Espanya en els pròxims dies, representen una lleugera pujada respecte el mes de febrer. El març s'ha mogut entre una taxa màxima del 2,393% i un mínim del 2,284% que va marcar el dia 9. D'aquesta manera, la quota mensual per a una hipoteca mitjana de 120.000 euros amb un termini d'amortització de 20 anys que es revisi amb l'euribor de març d'enguany s'incrementarà al voltant de 16 euros respecte a la que pagava el mateix mes de 2004, i la factura anual pujarà uns 192 euros.

El lleuger augment de l'euribor es produeix quan els experts creuen que el Banc Central Europeu no pujarà tipus fins a almenys la segona meitat de l'any i després que la Reserva Federal dels Estats Units elevàs del nou aquest mes el preu oficial dels diners. Els experts creuen que l'euribor continuarà movent-se a curt termini a les actuals cotes i no esperen canvis substancials en la seva tendència pels dubtes existents sobre possibles tensions inflacionistes i la falta de vigor al creixement d'algunes economies europees. L'habitatge de segona mà va pujar entre març de 2004 i març de 2005 un 18,6% a Barcelona i un 6,7% a Madrid.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris