muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

Maragall retarda un dia el viatge a Uruguai davant de la crisi política

El president vol assistir a la comissió executiva del PSC d'avui

El president de la Generalitat, Pasqual Maragall, va decidir ahir retardar un dia el seu viatge oficial a l'Uruguai arran de la crisi política creada a Catalunya després del ple parlamentari sobre el Carmel, que posa en escac el consens necessari per dur endavant la reforma de l'Estatut.

Maragall va prendre aquesta decisió perquè vol assistir a la comissió executiva que el PSC du a terme avui, fet que no afectarà el motiu principal del seu viatge, que és la presa de possessió demà del nou president de l'Uruguai, Tabaré Vázquez.

El president arribarà a Montevideo un dia més tard i, en anul·lar la seva agenda d'avui, no podrà assistir ni a la recepció prevista dels prínceps d'Astúries ni a l'acte de benvinguda del president sortint de l'Uruguai, Jorge Batlle. La resta del programa i la seva visita fins dijous es mantenen en la seva totalitat.

Està previst que a la reunió d'avui de la cúpula dels socialistes catalans s'analitzi la situació creada en els darrers dies després del ple del Carmel, on Maragall va insinuar que CiU cobrava comissions del tres per cent en l'adjudicació d'obres públiques.

Maragall assistirà a l'executiva del PSC després que els seus assessors hagin filtrat la seva intenció d'avançar una reunió de tots els grups parlamentaris a Sabadell, a l'estil de la que es va fer a Miravet, amb l'objectiu de reprendre el consens polític necessari a Catalunya que asseguri la reforma estatutària.

Tanmateix, tant l'oposició com forces del tripartit rebutgen aquesta possibilitat per diferents qüestions.

En CiU només s'espera una rectificació pública del president per les seves insinuacions al Parlament, ja que ataquen la seva honorabilitat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris