muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
14°

ETA fa esclatar una bomba en un edifici del BBVA a Alacant

Aquesta acció, la tercera en noranta dies a Alacant, només va causar danys materials

82456

L'explosiu estava col·locat en una caseta de serveis exteriors, devora la piscina.

L'organització terrorista ETA va cometre ahir la seva tercera acció criminal a la província d'Alacant amb la col·locació d'un artefacte explosiu d'escassa potència en una residència d'estiu de treballadors del BBVA a la localitat de la Vila Joiosa. Aquest tercera bomba a la província d'Alacant fa pujar a cinc el nombre d'artefactes explosius col·locats per l'organització terrorista el 2005, a més dels dos cotxes bomba a Getxo i a Madrid.

L'explosió va deixar del tot destrossada la caseta on era la bomba i no causà danys materials ni personals de consideració. Segons fonts de la lluita antiterrorista, un comunicant anònim va avisar el diari Gara en nom d'ETA de la col·locació de l'explosiu, minuts abans que es produís la deflagració, que va tenir lloc a les 15.10 hores.

Amb aquest artefacte, l'organització armada va tornar a actuar a la província d'Alacant, on el 30 de gener passat explotà a la mateixa hora un altre artefacte, també d'escassa potència, a l'hotel Port Dénia situat a la localitat de Dénia. L'explosió, que va provocar ferides a l'oïda d'un client de l'hotel, es va registrar minuts abans de l'hora anunciada per un comunicant anònim. No obstant això, la Policia aconseguí evacuar un total de 160 persones que es trobaven a l'establiment hoteler quan es rebé l'avís. Segons fonts de la lluita antiterrorista, el presumpte etarra «alliberat» Mikel Orbegozo, detingut el passat dia 17 a València al costat de Sara Majarenas, hauria participat en la preparació d'aquest atemptat.

Actuacions
ETA ja havia actuat amb anterioritat a la província alacantina en ocasió del Dia de la Constitució, el 4 de desembre passat. Llavors, la banda féu esclatar, al costat de sis bombes més, un artefacte d'escassa potència al passeig marítim del Comte de Vallellano a Alacant.

El darrer atemptat amb víctimes mortals perpetrat per ETA a Alacant es remunta a l'agost del 2002, quan col·locà un cotxe bomba a Santa Pola pels voltants d'una caserna de la Guàrdia Civil, amb el resultat d'una nina de sis anys i un home de 57 morts, a més de 40 ferits. En aquella ocasió, no es registrà cap avís previ a la deflagració.

Una de les darreres accions de més envergadura del grup terrorista a l'est peninsular fou la col·locació el març del 2001 d'un cotxe bomba carregat amb 50 quilograms de dinamita titadyne, un vehicle que fou desactivat per membres dels Tedax de la Policia Nacional.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris