muy nuboso
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
11°

CiU diu que Maragall ha actuat com un «hooligan» i ha perdut l'«honorabilitat»

Nadal reconeix que «és molt probable que no hi hagi proves» de les comissions

58662

Josep Antoni Duran Lleida, Artur Mas i Xavier Trias, en roda de premsa.

El president del grup municipal de CiU a l'Ajuntament de Barcelona, Xavier Trias, assegurà ahir que el president de la Generalitat, Pasqual Maragall, ha perdut l'«honorabilitat» i ha actuat com un «hooligan» dient «el que li sembla sense tenir-ne proves», en relació amb el presumpte cobrament per l'anterior Govern de CiU d'un tres per cent dels contractes per obres públiques.

Segons Trias, «l'honorabilitat no la dóna un títol, sinó que s'ha de guanyar cada dia». L'actuació de Maragall al Parlament «va ser una autèntica vergonya i el posa en un baix nivell», afirmà, «no tot val en política i menys quan ets president de la Generalitat».

A més va assenyalar que «no s'han fet bé les coses en el cas del Carmel, no s'han reconegut els errors i s'ha intentat embrutar els altres» i va afegir que «és un cas de deshonestedat molt greu no reconèixer la pròpia culpa i passar-la a l'oposició». «Això és lamentable i genera indignació entre els afectats del Carmel», afirmà.

Trias apuntà que Maragall ha fet, com sempre, 'maragallades' «llançant insinuacions que demostren no només frivolitat sinó incompetència». «És un estil de fer política intolerable, és fer oposició des del Govern», va indicar.

Segons Trias, tot el que faci la Fiscalia li sembla «bé i és positiu», pel que espera que «actuï amb contundència i rigor» si es demostra que són falses les afirmacions de Maragall sobre el cobrament de comissions del Govern de CiU. També considerà que l'empresa pública Gisa, creada pel govern de CiU, «és una eina bàsica de la Conselleria d'Obres Públiques, que no serveix per portar responsabilitats sinó per exercir-les amb la màxima potència».

Del seu costat, el conseller de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya, Joaquim Nadal, reconegué la nit de divendres que «és molt probable que no hi hagi proves» de les acusacions de Maragall contra CiU. Nadal afirmà que «en la mesura que és molt probable que, si això passava, mai ningú ho fes deixant rastre evident, és molt probable que no hi hagi proves».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris