muy nuboso
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
12°

L'enderrocament del Windsor comença avui i durarà 12 mesos

Les obres tindran un pressupost de devers 17,5 milions d'euros

Les feines de demolició del Windsor, arrasat per un incendi la matinada del passat dia 13, començaran avui amb la retirada d'elements i restes d'estructura que queden inestables penjant de les façanes. L'esbucament tindrà lloc en un termini estimat de gairebé un any i disposarà d'un pressupost de devers 17,5 milions d'euros. D'altra banda, ahir se sabé que l'enfonsament de les plantes superiors es podria haver degut als pilars metàl·lics que es trobaven desprotegits.

La coordinadora general d'Urbanisme de l'Ajuntament de Madrid, Beatriz Lobón, i el cap del Departament de Control d'Edificacions, Emilio García de Burgos, donaren suport a aquesta teoria durant la presentació dels plans específics d'Intervenció i prevenció de riscs laborals amb motiu de l'actuació al gratacel sinistrat.

Ambdós coincidiren que es tracta d'una operació de «gran complexitat i, per tant, no exempta de possibles riscs a causa dels col·lapses parcials que es poden produir», si bé precisaren que el sistema de demolició adoptat per l'Ajuntament té el vistiplau dels experts, hi preval la seguretat dels treballadors de l'entorn i s'estructura per etapes a fi de possibilitar la feina amb tècniques alternatives, d'acord amb les necessitats derivades del procés d'esbucament».

La intervenció, en la qual participaran 50 treballadors (11 dels quals són tècnics), començarà avui amb una inspecció visual des de les grues per desmuntar els elements i les restes de material més inestables, situades a les zones perimetrals de les façanes, amb l'objectiu de preservar la seguretat dels operaris. Per a això, els treballadors accediran a l'edifici des d'unes cabines tipus gàbia perfectament protegides que penjaran de les dues grues ja instal·lades.

Primer de tot, s'evacuaran les mercaderies i els elements sensibles al foc ubicats als cossos d'edificació de tres altures que envolten la torre i es col·locaran pantalles de neoprè per garantir la seguretat de totes les persones que desenvolupen aquests treballs, i per protegir els edificis limítrofs en el cas que es produeixin despreniments parcials de runes. També es revestirà la coberta d'El Corte Inglés.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris