lluvia ligera
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

El fiscal Mena anuncia l'obertura de diligències per l'acusació de Maragall

Convergència es querellarà contra el president i el conseller Nadal per «calúmnies»

72310

Mas durant la intervenció d'ahir. Tot i ser molt a prop l'un de l'altre, Maragall i ell no es miraren.

El cap fiscal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya -TSJC-, José María Mena, ha ordenat l'obertura de «diligències preprocessals» sobre les acusacions de Pasqual Maragall contra CiU en el sentit que cobrà comissions il·legals en l'adjudicació de les obres públiques quan ocupava el Govern autonòmic.

En una compareixença davant dels mitjans informatius, Mena anuncià que la Fiscalia decidí ahir obrir aquestes diligències per «acreditar la certesa i la versemblança d'un fet del qual es podria deduir un delicte de malversació de cabals públics, entre altres».

D'altra banda, el president de CiU, Artur Mas, anuncià que CiU es querellarà davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) contra el president de la Generalitat, Pasqual Maragall, el conseller Joaquim Nadal i el diputat d'ERC Xavier Vendrell per haver «calumniat» presumptament CiU, si bé deixà la porta oberta a retirar les demandes si «rectifiquen».

Després de més de dues hores de reunió de l'executiva de CiU, Mas i el secretari general, Josep Antoni Duran Lleida, alertaren que les insinuacions de corrupció contra CiU fetes dijous per Maragall poden respondre a un «interès» per «dinamitar» el clima polític a Catalunya, posant en dubte i «sense aportar-ne proves» l'«honorabilitat» de la federació nacionalista.

Mas i Duran, que asseguraren que havien intentat «fins al darrer minut» no haver de recórrer a les demandes judicials per injúries i calúmnies, manifestaren que no pretenen «judicialitzar» la vida política catalana i assenyalaren que entre els socialistes hi ha «gent que no veu clar el resultat d'aquest debat, l'únic responsable del qual és Maragall».

Sobre aquestes acusacions, la Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya -TSJC- assenyalà que no tindrà en compte que el president de la Generalitat, Pasqual Maragall, rectificà dijous després de les afirmacions de corrupció formulades per CiU. Mena considerà que «els mitjans de comunicació transmetien la «notícia que s'havien produït comportaments il·legals que podrien ser constitutius de delicte de malversació de cabals públics o d'altres delictes».

El fiscal en cap explicà que «així com les dades que apareixen en els mitjans no són originals», havia sol·licitat ahir al matí una còpia de l'acta del debat de dijous del Parlament, perquè «la Fiscalia necessita la informació original». Mena assenyalà que ahir a primera hora havia obert diligències «preprocessals», com recull l'article 5 de l'Estatut orgànic del Ministeri Fiscal, per «acreditar la certesa o la versemblança» de les informacions.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris