lluvia ligera
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
12°

PSOE i ERC creen un grup de feina per avançar un acord més ampli

Zapatero i Carod-Rovira mantenen una reunió a la Moncloa

El líder d'ERC, Josep Lluis Carod-Rovira, va anunciar ahir que havia acordar amb el president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, la creació d'un «grup» de treball entre el seu grup i el PSOE per estudiar la possibilitat de concretar acords de «major abast» entre les dues formacions. Aquesta va ser una de les conclusions de la reunió mantinguda entre el president del Govern i Carod-Rovira a la Moncloa.

En roda de premsa i després d'una reunió que s'allargà dues hores i busques, Carod-Rovira va destacar aquest compromís de constituir un «grup» de treball entre el els socialistes i Esquerra Republicana «per començar a parlar en les pròximes setmanes» i explorar les possibilitats «d'un acord de major abast del qual pugui derivar un període de sessions».

Per arribar a aquest acord, va reconèixer que s'hauran d'esquivar «multitud d'obstacles de naturalesa diferent, com els ideològics», ja que ERC és independentista o «la falta d'hàbit d'un acord estable entre les diferents esquerres a l'Estat espanyol».

Entre els punts de coincidència, va esmentar la derogació del Pla Hidrològic, la devolució dels papers de Salamanca i l'esforç fet perquè el català sigui una llengua europea. «Li he demanat -va afegir- que sigui valent», ja que si «la primera transició va portar la democràcia, la segona ha de portar la plurinacionalitat en clau federal, cosa que suposa un canvi de mentalitat», per la qual cosa el va animar a «vèncer inèrcies, ja que quan es persegueix un objectiu sempre s'acaba assolint».

Carod indicà que aquest grup de treball «podria posar fil a l'agulla abans de Setmana Santa, per parlar dels projectes del Govern i dels nostres i, si és possible, arribar a acords». Això no obstant, va advertir que «ERC no dubtarà gens a l'hora d'utilitzar la força del nostre grup parlamentari per fer possibles els objectius del nostre programa electoral», encara que «no posam límit» a aquesta col·laboració, de manera que «ja veurem què dóna de si aquesta complicitat».

Fonts de l'Executiu confirmaren la constitució d'aquest grup que analitzarà la feina conjunta per a la resta de la legislatura i per a les pròximes lleis que el Govern durà al Parlament.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris