algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:
10°

El Govern aprova cent mesures per augmentar la productivitat

Es volen afavorir rebaixes de preus i donar major capacitat d'elecció

El Consell de Ministres aprovà més de cent mesures per augmentar la productivitat i l'ocupació i per dinamitzar l'economia espanyola, que es posaran en marxa al llarg de la legislatura i que tenen com a finalitat augmentar la competència en sectors regulats. L'Executiu vol afavorir futures rebaixes de preus i donar major capacitat d'elecció als usuaris, com també donar suport a sectors com el tèxtil, el turístic i el de tecnologies de la informació.

Entre els eixos bàsics, hi destaquen la bonificació fiscal del 85% per a les empreses dedicades al lloguer d'habitatges i l'autorització als propietaris d'estancs per traspassar-los a persones que no siguin familiars.

Les línies d'actuació del Govern en el Pla de dinamització de l'economia espanyola se centren en cinc àrees: la defensa de la competència, els mercats de béns i de serveis, els mercats de factors, la investigació i el desenvolupament, la qualitat i l'eficiència de les finances públiques i el marc regulador i la transparència.

Les mesures aprovades pretenen augmentar la competència dels sectors regulats per afavorir futures rebaixes de preus; a incrementar la capacitat d'elecció dels usuaris; a incentivar l'ús de les tecnologies de la informació i a reforçar la transparència de l'Administració.

En l'àmbit de les telecomunicacions i la societat de la informació, l'Executiu hi vol afavorir l'aparició de nous operadors a través dels serveis de veu sobre IP i dels operadors mòbils virtuals. A més, es regula la transmissió dels drets d'ús del domini públic radioelèctric.

Quant al camp de l'energia, l'objectiu és augmentar-ne la competència, afavorir la lliure elecció dels usuaris i una fixació de tarifes més transparent. Per a això, en el sector elèctric es redueix a l'1% el percentatge de participació dels accionistes, llevat de SEPI a la Xarxa Elèctrica d'Espanya; s'ajorna fins el 2006 la liquidació definitiva dels CTC corresponents a l'any passat; s'estableix la internalització per part de les companyies elèctriques del cost de la gestió dels residus radioactius i es posen en marxa mecanismes per facilitar el canvi de subministrador i per al desenvolupament efectiu del Mercat Ibèric d'Electricitat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris