nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
16°

Nadal accepta la dimissió d'alts càrrecs en el ple monogràfic sobre el Carmel

Maragall acusa CiU de cobrar el 3% de comissions per l'adjudicació d'obres públiques

72926

El ple del Parlament va registrar moments molt tensos. A la imatge, la intervenció de Nadal. A l'esquerra, els veïns afectats.

El conseller d'Obres Públiques, Joaquim Nadal, va acceptar la dimissió de dos alts càrrecs del Departament per la crisi del Carmel, segons va anunciar en la seva compareixença al Parlament, on Pasqual Maragall i Artur Mas intercanviaren un encreuament d'acusacions que arribà a amenaçar el consens sobre el nou Estatut.

En la seva compareixença en el ple monogràfic que el Parlament va dedicar als despreniments en les obres d'ampliació de la línia 5 del metre davall la barriada del Carmel, i que va durar tres hores, Nadal va anunciar que havia acceptat «amb dolor» la dimissió del director general de Ports i Transports, Jordi Julià, i del president de GISA, Ramon Serra, empresa pública supervisora de les tasques per al servei de metre esmeentat, ja que no els «toca» fer-ho.

Abans d'anunciar aquestes dimissions, el conseller havia fet seves les paraules de dimecres del president català, Pasqual Maragall, el qual va remarcar que «pagaran justs per pecadors» en aquesta polèmica ja que, segons Nadal, les responsabilitats s'haurien de cercar sobretot en la manera d'adjudicar les obres públiques, de modificar-les i de controlar-les que va portar a la pràctica l'anterior Govern de CiU.

La intervenció de Nadal no va satisfer els partits de l'oposició i així CiU va considerar «incomprensible» que el conseller no hagués presentat la seva dimissió, mentre que el PPC va assenyalar que, després de la seva intervenció, «la responsabilitat política del conseller resulta una evidència».

Posteriorment, durant la sessió de l'horabaixa, en la qual intervingueren els grups parlamentaris, es va produir un creuament dur d'acusacions entre el cap de l'oposició, Artur Mas, i el president de la Generalitat, Pasqual Maragall, quan aquest va assegurar que el «problema» de Convergència «s'anomena tres per cent».

Aquesta afirmació, que a la Cambra catalana es va interpretar com una al·lusió a suposats cobraments en el passat de comissions per l'adjudicació d'obres públiques, fou retirada finalment pel president de la Generalitat a petició de Mas perquè «Catalunya té davant seu qüestions molt importants», en una referència directa a la reforma de l'Estatut d'Autonomia, que necessita l'aval de Convergència.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris