muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
13°

El Govern dóna suport a Pumpido en la reobertura del «cas Atutxa»

López Aguilar no compareixerà al Congrés com demanava el PP

El Govern no veu motius perquè el Fiscal general de l'Estat, Cándido Conde-Pumpido, hagi de deixar el seu càrrec per la reobertura del cas contra el president del Parlament basc, Juan María Atutxa. El ministre de l'Interior, José Antonio Alonso, va assegurar que les discrepàncies entre jutges i fiscals són normals. El PP, a més de mantenir les crítiques contra Conde-Pumpido per aquest cas, no veurà materialitzat el seu desig que el ministre de Justícia, Juan Fernando López Aguilar, comparegui al Congrés per donar-ne explicacions. Només el Partit Nacionalista Basc s'ha afegit a la proposta dels populars.

No hi haurà responsabilitats polítiques per la decisió del Tribunal Superior de Justícia del País Basc de reobrir el cas contra Atutxa. Alonso va assegurar que el fet que hi «hagi discrepàncies d'opinions jurídiques entre un jutge i un fiscal és una cosa perfectament normal, que passa cada dia en tots els tribunals d'aquest país i no passa res». «No em sembla que, actuant honestament, s'hagi d'assumir cap responsabilitat», va afegir el ministre.

Però el PP insisteix en les seves crítiques contra Conde-Pumpido. La coordinadora popular d'Acció i Participació Sectorial, Ana Pastor, va assegurar que el fiscal general ha fet «el ridícul més absolut» pel fet de no recórrer contra l'arxivament d'aquest assumpte, ara reobert pel recurs que sí que ha presentat el sindicat Manos Limpias. «S'ha generat una crisi de credibilitat d'una institució de l'Estat que hi és per defensar l'interès general», va explicar la popular.

Per la seva banda, el portaveu parlamentari del PP basc, Leopoldo Barreda, va assegurar que molts de bascs han quedat «estupefactes» davant del «desistiment de responsabilitats» de Conde-Pumpido.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris