nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

El Govern ha rebut 48.247 sol·licituds per regularitzar immigrants en quinze dies

El ministre Caldera es va mostrar satisfet perquè es desenvolupa de manera ordenada

74424

Jesús Caldera ahir amb Consuelo Rumí.

Un total de 48.247 treballadors inmigrants ha sol·licitat regularitzar la seva situació fins ara en el procés de normalització obert el 7 de febrer, un 37 per cent dels quals treballa al sector d'empleats de la llar, segons va informar ahir el ministre de Treball i Afers socials, Jesús Caldera.

Llevat del cas dels empleats domèstics que treballen en diversos domicilis, en aquest procés, que conclourà el dia 7 de maig, són els patrons i els empresaris que presenten les peticions per regularitzar els seus treballadors estrangers.

El ministre, que va oferir una roda de premsa per fer una valoració dels primers dies del procés, se'n mostrà satisfet perquè es desenvolupa de manera ordenada «per sobre de les nostres previsions», i va augurar que el nombre final de sol·licituds serà «molt nombrós».

Gairebé el 63 per cent dels expedients s'ha presentat a Madrid, Catalunya i la Comunitat Valenciana, mentre que, per exemple, a Melilla no s'ha registrat cap petició i a Ceuta només dues. Caldera va destacar que el procés té lloc amb «normalitat absoluta i sense incidències significatives» i va ressaltar que cada setmana augmenten «notablement» els expedients presentats: de les 1.800 sol·licituds que es registraren de mitjana diària la primera setmana, es va passar en la segona a 4.700 i en aquesta tercera a 7.700.

Per nacionalitats, el grup més nombrós de sol·licituds correspon a equatorians (13.431), colombians (6.350), marroquins (5.756) i romanesos (5.242), una distribució que es correspon amb la composició de la població immigrant regular a Espanya. Els segueixen en aquesta classificació els ciutadans de Bulgària (1.947), l'Argentina (1.049), Ucraïna (881), l'Uruguai (508), Bolívia (477) i la Xina (415).

Destaca la importància del sector domèstic, ja que el 23,53% de les sol·licituds corresponen a caps de família que tenen un empleat a la llar i el 13,63 a treballadors de la llar que fan feina en diversos domicilis. A Madrid aquest sector suposa gairebé el 50% d'expedients.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris