algo de nubes
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
11°

Ibarretxe, segur que el «tripartit liderarà Euskadi els pròxims anys»

Publica el decret que dissol el Parlament i convoca les eleccions

El lehendakari, Juan José Ibarretxe, apostà per reeditar l'actual tripartit PNB, EA i EB la pròxima legislatura, el mateix dia en què el Butlletí Oficial del País Basc publicà el decret pel qual es dissol el Parlament de Vitòria i es convoquen oficialment els comicis per al 17 d'abril.

Ibarretxe comparegué davant dels mitjans de comunicació per donar compte de la publicació de l'esmentat decret i per afirmar que el tripartit que ha mantingut el seu Govern és la seva aposta per «liderar aquest país en els pròxims temps».

El lehendakari sostingué que el tripartit és el «curs central de la societat basca davant els dos extrems» que, argumentà, representen el PP i el PSE-EE, d'una banda, i Batasuna, per un altre.

De cara a aquesta cita amb les urnes del 17 d'abril, Ibarretxe digué que és una «oportunitat immensa perquè emergeixi el clamor de la societat basca i exigeixi un procés negociador» amb les Corts i el Govern espanyol sobre la proposta de nou estatut polític, coneguda com Pla Ibarretxe.

«Continua sent avui un gran actiu polític, perquè és una proposta del Parlament basc, de la majoria absoluta de la societat basca que no es pot despatxar mitjançant un pacte entre Zapatero i Rajoy, sense negociar», va sostenir.

El mateix dia d'inici del procés electoral, en el qual els electors ja poden demanar el vot per correu, els partits bascs van començar a prendre posicions de cara al 17-A.

El secretari general i candidat a lehendakari del PSE-EE, Patxi López, va donar a conèixer que ha ofert a la plataforma ciutadana Aldaketa integrar-se com a independents en les candidatures socialistes.

Aldaketa es creà fa uns mesos per defensar el «canvi» a Euskadi i el «pacte» entre nacionalistes i no nacionalistes en el disseny de l'autogovern i entre els seus membres fundadors hi ha l'exparlamentari del PNB Joseba Arregi, l'exsecretari d'UGT-Euskadi, Carlos Trevilla, l'anterior Ararteko Mertxe Agúndez i el pacifista Imanol Zubero, qui el 2001 va demanar el vot per a Ezker Batua.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris