algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

Carod: «Acceptarien uns resultats com el 20-F en l'autodeterminació nostra?»

La discrepància de base es troba en els socis dels Govern català

73012

Josep Lluís Carod-Rovira va analitzar ahir, amb més profunditat, els resultats electorals.

Catalunya s'ha convertit en un polvorí polític després de conèixer-se els resultats del referèndum de la Constitució europea. El president d'ERC, Josep Lluís Carod-Rovira, es va preguntar si Espanya acceptaria el percentatge aconseguit pel 'sí' en aquesta consulta en un referèndum per l'autodeterminació catalana. Els socialistes catalans, socis d'Esquerra al Govern de Pasqual Maragall, creuen que la lectura interessada que ERC va fer dels resultats no és més que una manipulació i varen exigir a la formació republicana que admeti que «Catalunya es defensa millor des del 66 per cent del 'sí'». El secretari general de CiU, Duran i Lleida, molt més descriptiu, va assegurar que si ERC «se sent feliç fent seu el resultat negatiu, que es mori de felicitat».

La discrepància de base es troba en els socis a la Generalitat. El PSC va demanar el 'sí' a la Constitució europea i els altres dos partits que formen el Govern, ERC i ICV, van sol·licitar el 'no'. El percentatge amb què la Constitució europea va ser avalada a Catalunya va ser del 66 per cent, pel qual Carod es va preguntar «si aquells que avui fan bandera de la legitimitat inqüestionable del resultat del referèndum sobre el Tractat europeu també acceptarien» vàlid un resultat semblant en una consulta sobre l'autodeterminació de Catalunya, malgrat la baixa participació i la considerable dada de vot en blanc.

El líder d'ERC va insistir que el vot en contra del 28 per cent dels catalans ha de tenir-ho en compte el Govern a l'hora de negociar el nou Estatut i el nou model de finançament autonòmic. El portaveu del PSC, Miquel Iceta, va dir que ambdues coses no poden relacionar-se. «Nosaltres pensam just el contrari», va replicar Carod, i així ho expressarà al president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, a la reunió que mantindran divendres.

Carod va admetre que la majoria optà per 'sí', encara que va assegurar que el mèrit de l'elevat 'no' és de «la esquerra nacional» catalana i de les associacions que es mobilitzaren.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris