muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
15°

Perote queda tot sol en el nou judici de les escoltes del Cesid

Les acusacions particulars i populars contra Manglano es retiren

L'Audiència Provincial de Madrid inicià ahir la repetició del judici pel cas de les escoltes il·legals amb l'excap d'operacions del Cesid Juan Alberto Perote com a únic acusat a la banqueta, després que les acusacions particulars i populars es retirassin de la causa.

La fiscal del cas manté l'acusació contra Perote, únic dels processats contra el qual l'ha exercida, i demana per a ell cinc mesos d'arrest major i nou anys d'inhabilitació, mentre que l'exdirector del Cesid Emilio Alonso Manglano i cinc tècnics d'aquest Centre ja no seran jutjats perquè les acusacions han desistit.

La repetició d'aquest judici fou ordenada pel Tribunal Constitucional el 29 de març de 2004 perquè els set acusats fossin jutjats per magistrats que no tinguessin «compromesa la seva imparcialitat». El TC declarà vulnerat el dret a la imparcialitat judicial en el judici que el 1999 va condemnar a sis mesos d'arrest i vuit anys d'inhabilitació Manglano i Perote, i a quatre mesos d'arrest i sis anys d'inhabilitació cinc tècnics del Centre Superior d'Investigació de la Defensa (CESID).

La Sala Segona del TC estimà parcialment el recurs presentat pels condemnats per un delicte continuat d'intercepció d'escoltes telefòniques, per la qual cosa anul·là la sentència de l'Audiència Provincial i la del Suprem que confirmava l'anterior.

Durant la sessió d'ahir, en la qual s'abordaren les qüestions prèvies al començament del judici, l'advocat de Perote, Jesús Santaella, va demanar l'arxivament de la causa perquè considera que dels escrits presentats per les acusacions en les quals notifiquen la seva retirada de la causa «es desprèn que han rebut les satisfaccions oportunes, fet que equival al perdó».

A més, sol·licità la nul·litat de les actuacions perquè estima que no hi hagué acord del Consell de Ministres previ a la desclassificació de documents secrets i al·legà la prescripció del delicte sobre un dels fets al·legats pel Ministeri Públic, la representant del qual s'oposà a totes aquestes qüestions prèvies. Així, la fiscal va dir que «ara com ara ningú no ha perdonat a ningú, ja que hi ha persones afectades a les quals ningú no ha preguntat si perdonen o no perdonen». Així mateix va explicar que, encara que s'han retirat les acusacions particulars i populars, «es tracta d'un delicte perseguible d'ofici».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris