muy nuboso
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
12°

Solbes mantindrà la desgravació per habitatge en l'IRPF amb correccions

El titular d'Economia matisava, així, les declaracions de Zapatero

El vicepresident econòmic, Pedro Solbes, va anunciar ahir que la reforma de l'IRPF que està preparant el seu departament mantindrà l'esquema de deducció per habitatge amb alguna correcció. Solbes va puntualitzar així les paraules del president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, que va garantir recentment que es mantindrà aquesta desgravació. El vicepresident també va dir ahir que aquest divendres el Consell de Ministres aprovarà el programa de mesures liberalitzadores per millorar la productivitat de l'economia.

«L'habitatge continuarà desgravant, pot haver-hi alguna correcció, però sempre parlant de mantenir l'esquema de desgravació tal com s'ha anat definint al llarg d'aquests anys», va afirmar Solbes. El titular d'Economia va donar tota una sèrie d'explicacions sobre el sentit de la desgravació per compra d'habitatge tendents a 'dessacralitzar' el seu paper en les decisions dels ciutadans.

Així, va afirmar que l'impacte del benefici fiscal en el preu final de l'habitatge «no és significatiu» en la mesura que es poden posar més recursos a disposició dels ciutadans. Al seu parer, el problema bàsic de l'increment del preu se centra en l'evolució d'una demanda molt forta pels tipus d'interès històricament baixos, la falta d'actius alternatius d'inversió, l'increment de costos i del preu del sòl i l'allargament dels terminis de les hipoteques. «Tot això provoca un excés de demanda que està pressionant sobre l'oferta», va subratllar.

«S'ha d'anar corregint a poc a poc i intentar anar abaixant aquest preu», va afegir Solbes, que quan la setmana passada el Fons Monetari Internacional va recomanar a Espanya desmantellar les deduccions, va assegurar que no es prendrien mesures excepcionals per abaixar preus.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris