nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
14°

Carod vol rendibilitzar davant el Govern el 28 per cent de 'no' a Catalunya

El líder d'ERC constata «una victòria de l'abstenció» i subratlla la importància del vot en blanc

El president d'ERC, Josep Lluís Carod-Rovira, va advertir ahir al Govern que el 28% de vots a Catalunya contra el tractat de la constitució europea «és el que el Govern espanyol haurà de tenir en compte». «Per tant, no acceptarem qualsevol estatut i sistema de finançament», va dir, i va concloure que això no s'acaba. «Continuarem utilitzant la força d'aquest 28 per cent per pressionar a favor dels interessos econòmics, polítics, culturals i lingüístics» catalans, va reblar.

Amb l'escrutini gairebé completat, Carod va afirmar que van anar a votar 'sí' la suma dels tres partits «tradicionals a Catalunya -va esmentar CiU, PSC i PP- més tota la força mediàtica d'altres sectors», mentre que «l'esquerra nacional és la que es queda la paternitat i maternitat d'aquest 'no'», que també va considerar «molt civil» per la mobilització d'associacions contra el tractat.

El líder republicà també va atribuir part del 'no' al fet que hi ha hagut bases «populars de CiU, PSC i PP que han desobeït les consignes i directives que els donaven les diferents cúpules d'aquests partits» tradicionals». A més, va subratllar que aquests «han anat perdent» força en l'últim cicle electoral en favor de «l'esquerra nacional», que «té una tendència clara a anar pujant».

Carod-Rovira es va mostrar satisfet perquè ERC, «tal com demanava», va aconseguir que a Catalunya hi hagi «un comportament electoral nacional, és a dir, distintiu», que va interpretar com a «disconformitat amb una Europa feta només a partir dels estats». Tanmateix, va constatar una «victòria de l'abstenció» tant a Catalunya com a Espanya.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris